Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ

Την στήριξη του αγώνα των μαθητών 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας του εξέφρασε: ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, που παραβρέθηκε στην κινητοποίησή τους

Μοιράσου το άρθρο!

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 6ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ

       Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας,  στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και το αίτημα των 16 μαθητών του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας, να εγγραφούν και να φοιτήσουν κανονικά στην Α’ τάξη του σχολείου.  Αυτή την στήριξη εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ, Τάσος Τσιαπλές, που παραβρέθηκε στην σημερινή κινητοποίησή τους στην διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Λάρισας.

      Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας, έχουν σοβαρή ευθύνη για το γεγονός ότι δεν ενέκριναν τη λειτουργία του τμήματος με τους οκτώ (8) αρχικά μαθητές που είχαν κάνει τη σχετική δήλωση προτίμησης τον Ιούνιο, που στην συνέχεια έγιναν 16, επομένως δεν ισχύει το λεγόμενο επιχείρημα του ολιγομελούς τμήματος.

      Είναι απαράδεκτο το 2018 να λειτουργεί ένα σχολείο χωρίς τη μια από τις τρείς τάξεις (Α’ τάξη), που αποτελείται από το συγκεκριμένο τμήμα. Είναι απαράδεκτο οι μαθητές, που στην πλειοψηφία τους είναι ενήλικες και εργαζόμενοι και δεν μπορούν να φοιτήσουν σε πρωινά σχολεία, να μη του επιτρέπεται να φοιτήσουν σε εσπερινό ΕΠΑΛ, στην τάξη που υπάρχουν μαθήματα επιλογής σχετικά με τους τομείς και τις ειδικότητες που ενδιαφέρονται.

      Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει από το υπουργείο Παιδείας, την άμεση επίλυση του προβλήματος, με την λειτουργία της Α΄ Τάξης του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας και την συμμετοχή όλων των μαθητών της.                                                                                                                                                                        17/9/2018

Η Διοίκηση