ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΕΡΓΑΤΩΝ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΓΕΝΑΡΗ

Μοιράσου το άρθρο!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Εργατικής Πρωτομαγιάς 6, Τηλέφωνα 2410 250708, 532459, FAX 2410 257758

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΓΕΝΑΡΗ, 7 ΜΜ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες του Ν. Λάρισας, να δώσουν μαζικά το παρών στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Σ.Ε του αγροτικού μπλόκου του κόμβου της Νίκαιας, την Παρασκευή 29 Γενάρη, 7 μ.μ, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Να συντονίσουμε παραπέρα τον αγώνα μας με την μικρομεσαία αγροτιά, ενάντια στην ταξική πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε – μεγάλου κεφαλαίου, που χτυπά εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, που ανατρέπει τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, μειώνει τις συντάξεις, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, τα όρια συνταξιοδότησης, υποβαθμίζει και εμπορευματοποιεί την δημόσια υγεία, ενάντια στην άγρια φοροληστεία και το τσάκισμα του λαϊκού εισοδήματος, για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, ενάντια στην ανεργία, στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης.

Να διεκδικήσουμε από κοινού:

  • Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, που δεν παίρνει καμία διόρθωση και να καταργηθούν όλοι οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι (Ν.Δ/ΠΑΣΟΚ).
  • Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την ασφάλιση και την υγεία.
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλους.
  • Αναπλήρωση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης, για εργαζόμενους, ΕΒΕ και αγρότες και των παροχών ασφάλισης, υγείας, πρόνοιας με επαναφορά στα επίπεδα του 2009.
  • Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη ανέργων, εργαζομένων με προσωρινή, εκ περιτροπής εργασία και συμβάσεις έργου.
  • Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ για μισθωτούς, ΕΒΕ και αγρότες.
  • Αποκατάσταση των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, που καταληστεύθηκαν από τις αστικές κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο διαχρονικά. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο που ευθύνεται για τα χάλια των ταμείων.
  • Να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης και ο χρόνος εργασίας (60 έτη για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες για εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ).
  • Όχι στη φοροληστεία και στα χαράτσια. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί, για εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ.
  • Αποκατάσταση όλων των απωλειών της τελευταίας εξαετίας, σε μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.

Μπορούμε με την συμμαχία μας και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Η Διοίκηση