Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται

Για ακόμη μια φορά σέρνονται στα δικαστήρια 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, 35 εκπρόσωποι σωματείων και χιλιάδων εργαζομένων γιατί τόλμησαν να υψώσουν το ανάστημά τους, στις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού εργασίας της τότε κυβέρνησης της ΝΔ για το ασφαλιστικό στις 31/1/2013

Μοιράσου το άρθρο!

Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται

      Την Τρίτη 20 Φλεβάρη για ακόμη μια φορά σέρνονται στα δικαστήρια 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, 35 εκπρόσωποι σωματείων και χιλιάδων εργαζομένων. Δικάζονται για την κινητοποίηση που οργάνωσαν στο Υπουργείο Εργασίας στις 31/1/2013,γιατί τόλμησαν να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού εργασίας της τότε κυβέρνησης της ΝΔ για το ασφαλιστικό.

Οι συνάδελφοι αγωνιστές του ταξικού κινήματος σέρνονται εκ νέου σε δίκη, παρότι έχουν ήδη δικαστεί μια φορά και όλες οι κατηγορίες καταρρίφθηκαν. Αυτή η «επιμονή» της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης δένεται με τους σχεδιασμούς της τωρινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου  να επιβάλει «νεκρική σιγή» στους χώρους δουλειάς , στους κλάδους. Τέτοια γεγονότα δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά αποτελούν πλευρές ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για μπει το λαϊκό κίνημα στο «στο γύψο». Άλλωστε και στην περιοχή μας έχουν κληθεί κατά καιρούς δεκάδες συνδικαλιστές να «απολογηθούν» στα δικαστήρια γιατί πρωτοστάτησαν οργάνωση της πάλης του λαϊκού κινήματος, ενώ ήδη ήμαστε μπροστά σε νέες συνδικαλιστικές διώξεις.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες. Σαν να μην πέρασε μια μέρα και με μεγαλύτερη ένταση και πάθος οργανώνει την καταστολή του λαϊκού κινήματος. Μετά το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, αποδεικνύει παραπέρα και με νέες πράξεις τι εννοεί όταν μιλάει για εκδημοκρατισμό του λαϊκού κινήματος.

Το επόμενο χρονικό διάστημα  ετοιμάζεται νέα κλιμάκωση απέναντι την ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεθεμελιώνει κάθε εργατικό δικαίωμα που κατέκτησε η εργατική τάξη. Δεν αφήνει ούτε «πέτρα πάνω στην πέτρα» από αυτά που γνώρισαν και κατέκτησαν οι προηγούμενες γενιές εργαζομένων με πολύχρονους , αιματηρούς αγώνες.

      Η περίφημη δίκαιη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται, θα εδραιωθεί  με νέες βαριές θυσίες από την πλευρά του λαού μας.  Επομένως ετοιμάζουν το κλίμα να χτυπηθεί προκαταβολικά η όποια διάθεση αντίδρασης απέναντι σε αυτή την κόλαση της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Το ΕΚΝΛ καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης και ζητά, να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες εναντίον των 35 συνδικαλιστών δικαίωμά μας στο αγώνα , στην πάλη για την ζωή μας δεν το διαπραγματευόμαστε, δεν το παραχωρούμε σε κανέναν. Οργανώνουμε την δική μας απάντηση απέναντι στην μεγαλοεργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματά της. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς της περιοχής μας να κάνουν το ίδιο.

Λάρισα 17/2/2018