Αλληλεγγύη στο Συνδικάτο Roofers Local 36 του Λος Άντζελες & τον Cliff Smith

Μοιράσου το άρθρο!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Συνδικάτο Roofers Local 36 του Λος Άντζελες των ΗΠΑ, στον Συνδικαλιστή και Πρόεδρο του Συνδικάτου Cliff Smith και σε όλους τους εργαζόμενους του.

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της Αμερικάνικης Συνομοσπονδίας AFL-CIO προς τον συνάδελφο και το Συνδικάτο, που με απειλές, με εκβιασμούς και λασπολογία επιδιώκουν να βάλουν φρένο στην δράση του Συνδικάτου. Οι δυσφημιστικές επιθέσεις σε πρόσωπα είναι επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, του οργανωμένου αγώνα, των αποφάσεων που παίρνουμε μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες.

Για αυτό τον λόγο εξαπολύουν δυσφημιστικές επιθέσεις και εντελώς αβάσιμες κατηγορίες εναντίον προσωπικά του  Cliff Smith για χρήση πόρων του σωματείου για συμμετοχή του σε διεθνείς συναντήσεις συνδικάτων και εργαζομένων όπως το πρόσφατο συνέδριο της ΠΣΟ(Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία) στην Ιταλία.

Ο Cliff Smith συμμετείχε στο συγκεκριμένο συνέδριο της ΠΣΟ πληρώνοντας τα εισιτήρια και τα έξοδα του από την ίδια του την τσέπη, κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά όλα τα μέλη του συνδικάτου Roofers Local 36. Το ίδιο ακριβώς έκαναν και πολλά ακόμη συνδικάτα και συνδικαλιστές από όλο τον κόσμο που δεν είναι καριερίστες συνδικαλιστές, με μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων ή εξαγορασμένοι μηχανισμοί στην υπηρεσία των εργοδοτών. Όσο οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα τους οργανώνονται, διεκδικούν και παλεύουν αγωνιστικά για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής τάξης τόσο οι εργοδότες μαζί με τα τσιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα θα προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας σταματήσουν.

Η ωμή και ξεδιάντροπη επίθεση στο πρόσωπο του Cliff Smith, αποσκοπεί στο να χτυπηθεί η λειτουργία και η δράση του ίδιου του Συνδικάτου. Και θέλουμε να τους τονίσουμε για ακόμη μία φορά ότι δεν δεχόμαστε παρεμβάσεις ούτε για το πως θα λειτουργούν τα Σωματεία μας, ούτε για το που θέλουν να διαθέσουν τα οικονομικά τους. Αυτό αποτελεί απόφαση και μόνο των ίδιων των εργαζομένων.

Φοβούνται τον οργανωμένο, συλλογικό αγώνα. Για αυτό τον λόγο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν οποιαδήποτε αγωνιστική διεργασία υπάρχει. Δεν είναι τυχαίο ότι καμία αναφορά δεν έγινε φέτος από τα αστικά ΜΜΕ στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ, στην COSCO, στα πετρέλαια Καβάλας, στην E – food, όπως και στην μεγάλη σύσκεψη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 18 – 19 Ιούνη και συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι εκπροσωπώντας παραπάνω από 500 Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.  

Όταν οι εργαζόμενοι δεχόμαστε τέτοιες επιθέσεις σημαίνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο γιατί η δράση μας τους ενοχλεί, γιατί τους ταρακουνάμε τα νερά, γιατί καθημερινά μπορούμε και κερδίζουμε ακόμη έναν εργαζόμενο στον δρόμο του ανυποχώρητου ταξικού αγώνα.

Η αλληλεγγύη των εργατών είναι το μεγαλύτερο όπλο μας στη διαπάλη μας με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς τους εκφραστές σε όλο τον πλανήτη, ενάντια στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Περιγραφή: ergatiko-kentro-larisa.jpg