ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !!!

Μοιράσου το άρθρο!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Πανεργατικό Συλλαλητήριο Σάββατο 23 Γενάρη, 11.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία

Πανεργατική Απεργία – Πέμπτη  4 Φλεβάρη, και συγκέντρωση 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία

Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε όλοι στο δρόμο – Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την Ε.Ε και το μεγάλο κεφάλαιο, ετοιμάζονται να σαρώσουν ότι δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ.

Όχι μόνο δεν αποκαθιστούν τις μεγάλες απώλειες στις συντάξεις και σε ασφαλιστικές παροχές, όχι μόνο δεν επιστρέφουν την 13η και 14η σύνταξη όπως έλεγαν προεκλογικά για να αρπάξουν ψήφους, όχι μόνο δεν σκοπεύουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ από τα 150 δισεκατομμύρια ευρώ, που καταλήστευσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο από τα ασφαλιστικά ταμεία, όχι μόνο δεν μειώνουν τα όρια συνταξιοδότησης, αλλά λένε προκλητικά ψέματα ότι η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό θα φέρει «ισονομία» και «δικαιοσύνη».

Ο στόχος τους είναι μειώνοντας τις συντάξεις, τις ασφαλιστικές παροχές, αυξάνοντας τα όρια συνταξιοδότησης, σε συνδυασμό με το πετσόκομμα των μισθών, και εργασιακών δικαιωμάτων, να κάνουν «φτηνότερο» το σύστημα της ασφάλισης για το κεφάλαιο, που το θεωρεί κόστος, αλλά και να αναπτύξει ακόμα περισσότερο την επιχειρηματική δράση του στην ασφάλιση και στην υγεία για νέα κέρδη.

Η αλήθεια είναι ότι:

ü  Αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη για όλους και για μειωμένη στα 62 έτη με μεγάλες περικοπές για κάθε πρόωρη, με βάση το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Για τους νέους, τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, η σύνταξη θα είναι άπιαστο όνειρο.

ü  Είναι πιθανόν στο τελικό Ν/Σ να προβλέπεται αύξηση των ελάχιστων ημερών ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθείς από τις 4.500 σε 6.000.

ü  Μειώνουν την κατώτερη σύνταξη από 486 στα 384 ευρώ και επιβάλουν την αναλογική σύνταξη φτώχειας για την οποία θα υπολογίζεται με χαμηλούς συντελεστές για κάθε χρόνο ασφάλισης και για όλο τον εργάσιμο βίο και όχι στα 5 καλύτερα χρόνια.

ü  Μειώνουν δραστικά όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τόσο των νυν συνταξιούχων, όσο και αυτών που θα βγούν από δω και πέρα. Μεγάλη σφαγή ετοιμάζουν και στις αναπηρικές συντάξεις.

ü  Μειώνουν δραστικά το ΕΚΑΣ που θα έχει ζωή για ακόμα 3 χρόνια, αφού το 2019 προβλέπεται η κατάργησή του σε όλους.

ü  Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, ενώ τις εργοδοτικές κατά 1% όταν πριν λίγα χρόνια τις μείωσαν 3%.

ü  Προωθούν ένα ασφαλιστικό ταμείο για όλους (μισθωτούς, αγρότες, ΕΒΕ, ελευθεροεπαγγελματίες), με εξίσωση προς τα κάτω όλων των συντάξεων και παροχών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΑΧΤΗΜΕΝΟ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ

Απέναντι στο αντιασφαλιστικό έγκλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, να απαντήσουμε καθολικά και αποφασιστικά. Η συμμετοχή όλων στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 23 Γενάρη και στην Απεργία στις 4 Φλεβάρη, μπορεί να φρενάρει τα βάρβαρα μέτρα.

Να διεκδικήσουμε:

Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την ασφάλιση και την υγεία.

Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό Ν/Σ και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν την τελευταία 25ετία.

Αναπλήρωση όλων των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης, για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες και των άλλων παροχών ασφάλισης, υγείας, πρόνοιας με επαναφορά στα επίπεδα του 2009, επαναφορά του ΕΚΑΣ στους ασφαλισμένους κάτω των 65 ετών.

Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη ανέργων, εργαζομένων με προσωρινή, εκ περιτροπής εργασία και συμβάσεις έργου. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, της προσωρινής και εκ περιτροπής εργασίας, της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων.

Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες (στο 80% του κατώτερου μισθού των 751 ευρώ που διεκδικούμε)

Αποκατάσταση των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, που καταληστεύθηκαν από τις αστικές κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο διαχρονικά.

Να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης και ο χρόνος εργασίας (60 έτη για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 55 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ). Να μειωθεί ο ελάχιστος χρόνος ασφάλισης για συνταξιοδότηση στα 4.050 ένσημα, να επανέλθουν τα όρια ηλικίας για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά και η πλήρης συνταξιοδότηση με 35ετία, 37ετία χωρίς όριο ηλικίας, με 9.000 ένσημα, κάθε εργαζόμενος να μπορεί να συνταξιοδοτείται ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.

Για όσους δεν συμπληρώνουν τον ελάχιστο χρόνο συνταξιοδότησης να καθιερωθεί ο θεσμός της «κοινωνικής σύνταξης».  Αυτή πρέπει να στηρίζεται σε κρατικούς πόρους και τον κρατικό προϋπολογισμό, να δίνεται από κρατικό φορέα.

Τα έξοδα της Κοινωνικής Ασφάλισης να καλύπτονται απ’ το κράτος και τους καπιταλιστές. Πλήρη, επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων, Κ.Υ, προνοιακών ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό και πλήρη εγγύηση των συντάξεων και παροχών απ’ το κράτος.