ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Μοιράσου το άρθρο!

Χαιρετισμός του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο μεγαλειώδες χθεσινό συλλαλητήριο στη κεντρική πλατεία.

«Χαιρετίζουμε το μεγάλο ποτάμι με τις δεκάδες χιλιάδες του λαού που σήμερα πλημμύρισε με την οργή του τους δρόμους της πόλης μας. Τους μαθητές, τους φοιτητές που μετέδωσαν την ορμή τους σε αυτή την συγκέντρωση που έδωσε με το ποιο συγκλονιστικό τρόπο συνέχεια σε όλη αυτή την ακατάπαυστη ,σχεδόν καθημερινή δράση κι αντίδραση χιλιάδων απλών ανθρώπων .

Σήμερα ενώσαμε τις γροθιές μας, γίναμε η φωνή των αδικοχαμένων ανθρώπων σε αυτό το απερίγραπτο προδιαγεγραμμένο έγκλημα πριν λίγες ήμερες στα Τέμπη. Σήμερα ήταν μια μέρα ανάτασης , φανερώνοντας την δύναμη που έχει ο συλλογικός, οργανωμένος αγώνας μας. Μέσα σε ώρες ανείπωτης θλίψης μας ο καθένας, η καθεμιά γέμισε περηφάνια κι αισιοδοξία από την συμμετοχή του σε αυτή την απίστευτη λαϊκή κινητοποίηση.

DCIM101MEDIADJI_0916.JPG

Η σημερινή απεργία και η μεγαλειώδης συγκέντρωσή μας είναι μια ακόμα δέσμευση, μια ακόμα υπόσχεση στα θύματα, στις οικογένειές τους από τον λαό και την νεολαία ότι δεν θα αφήσουμε να θαφτούν οι εγκληματικές ευθύνες του κράτους και όλων των κυβερνήσεων, που προωθούν αυτήν την εγκληματική πολιτική, για λογαριασμό της κερδοφορίας των εταιρειών.

Ήταν μια μέρα των ανθρώπων του μόχθου, η δική μας ημέρα. Όλων αυτών που καθημερινά αγωνιούν, παλεύουν και διεκδικούν το αυτονόητο: Να ζουν, να δουλεύουν και να ταξιδεύουν με ασφάλεια. Να πάψουν οι ζωές μας να θυσιάζονται στον βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αυτή την σκέψη ,την σκέψη όλων την αποτύπωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Λαρισαίος καλλιτέχνης Θανάσης Καραμπάλιος στο μεγάλο μας πανό στην Κεντρική Πλατεία. Κι αυτή μας την πεποίθηση δεν μπορούν να την «ξεκρεμάσουν από το νου μας» ενέργειες σαν κι αυτή της Δημοτικής Αρχή που προσέτρεξε να «καθαρίσει την πόλη» με «υπερβάλλοντα ζήλο» μάλιστα, αφαιρώντας αυτή την καλλιτεχνική δημιουργία ως απόρριμμα! Αυτά τα

«ακαριαία αντανακλαστικά» πραγματικά απουσιάζουν παντελώς από την επίλυση των προβλημάτων και των αναγκών του λαού της πόλης.

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, τους χιλιάδες ανθρώπους μαθητές, φοιτητές, γονείς, εργαζόμενους, γονείς που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας το χρέος και την ευθύνη που μας αναλογεί.

Συνεχίζουμε με περισσότερη ορμή και μαχητικότητα. Δυναμώνουμε την διεκδίκηση προχωράμε σε ένα νέο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία.»