ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ, 8.30 μ.μ: Εκδήλωση Ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά

Εκδήλωση Ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά

Μοιράσου το άρθρο!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, που συνδιοργανώνει με το Παράρτημα Λάρισας του ΕΣΥΝ,

Τετάρτη 2 Ιουλίου, 8.30 μ.μ, πλατεία Λαμπρούλη (Φρούριο)

Σε μια περίοδο που η ανεργία στους νέους χτυπάει κόκκινο, που πληθαίνουν τα 5μηνα προγράμματα με τζάμπα δουλειά, που οι εργοδότες επιβάλλουν εξαντλητικά ωράρια με χαμηλά μεροκάματα, που τσακίζονται βασικά εργατικά κι ασφαλιστικά δικαιώματα, το καπιταλιστικό σύστημα και οι μηχανισμοί του προβάλλουν τα ναρκωτικά ως διέξοδο, τη ναρκωκουλτούρα ως τρόπο ζωής. Είναι απαραίτητο για αυτούς, τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας, οι νέοι εργαζόμενοι να είναι εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες, να δουλεύουν και να ζουν απομονωμένοι, να ψάχνουν τη λύση στη χρήση ναρκωτικών ουσιών και όχι στην οργανωμένη πάλη.

Τα δάκρυα που χύνουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και η Ε.Ε για να ευαισθητοποιήσουν, όπως λένε, την κοινή γνώμη πάνω στο ζήτημα της χρήσης και της παράνομης διακίνησης, είναι ψεύτικα. Είναι οι ίδιοι που βάζουν εμπόδια στα δικαιώματα της νεολαίας στη σταθερή δουλειά, την μόρφωση, τον αθλητισμό, την υγεία και τον ελεύθερο χρόνο, και την ίδια στιγμή σιγοντάρουν «κινήματα» για την αποποινικοποίηση του χασίς, κόβουν την χρηματοδότηση σε στεγνά προγράμματα απεξάρτησης. Από την μια η κυβέρνηση παραδίδει την πρόληψη και την περίθαλψη στις ΜΚΟ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα και από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση διοργανώνει ναρκωφεστιβάλ και μιλάει για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, πάντα ήταν ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Για εμάς δεν υπάρχει διαχωρισμός στα ναρκωτικά σε μαλακά και σκληρά. Η πάλη ενάντια στη ναρκωκουλτούρα αποτελεί για μας αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που γεννάει και αναπαράγει την εξαθλίωση. Η θέση απέναντι στα ναρκωτικά είναι μάχη ανάμεσα στην εργατική και στην αστική τάξη για το ποιος θα κερδίσει τη νεολαία, το μυαλό της.

Κόντρα στις Σειρήνες της δήθεν προοδευτικότητας και των αντιαπαγορευτικών φεστιβάλ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν αποκόβει το πρόβλημα των ναρκωτικών από την κοινωνική του διάσταση, από τις συνθήκες του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε. Αποτελεί πλευρά της ταξικής πάλης. Οι ρίζες του προβλήματος βρίσκονται στη βαρβαρότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στην απληρωσιά, στους μισθούς των 300-400 ευρώ, στη μεγάλη αύξηση της ανεργίας, στους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και στην υγεία, στην περιορισμένη πρόσβαση στον αθλητισμό, στα κυρίαρχα αντιδραστικά πολιτιστικά πρότυπα.

Η λύση βρίσκεται στη συμμετοχή των νέων στον αγώνα, όχι με την φυγή μπροστά σε κάθε δυσκολία. Οι μεγαλοεργοδότες και οι κυβερνήσεις τους τρέμουν μπροστά στην ιδέα της οργανωμένης πάλης της νεολαίας, συνολικά του εργατικού κινήματος. Ο αγώνας ενάντια στη ναρκωκουλτούρα πρέπει να αποτελεί για τη νεολαία αγώνα ενάντια σε κάθε είδους συμβιβασμό, σε κάθε είδους εξάρτηση. Θα πρέπει να είναι αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει!

Παλεύουμε για τη δημιουργία ενός Δημόσιου και Ενιαίου Φορέα με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της χώρας με υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης, έρευνας και αξιολόγησης.

Απαιτούμε να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους παραπάνω τομείς. Να στηριχθούν οι υπάρχουσες δομές πρόληψης – στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης – κοινωνικής επανένταξης, οι οποίες παρότι υποχρηματοδοτούνται είναι οι μόνες που έχουν σοβαρό έργο να επιδείξουν. Να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια διακίνησης «υποκατάστατων» μέσα από το σύστημα Υγείας. Να δοθεί βάρος στην πρόληψη με προτεραιότητα στην πρωτογενή πρόληψη.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί τους νέους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να δυναμώσουν τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους κατάρτισης, τα 15μελή. Να παλέψουν για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, ενάντια στην υποταγή και τη ναρκωκουλτούρα που τους πλασάρουν. Να διεκδικήσουν τη ζωή σήμερα προετοιμάζοντας το αύριο που θα είναι μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που ο πλούτος θα ανήκει σ’ αυτούς που τον παράγουν και όχι στους καπιταλιστές.

Το Δ.Σ του ΕΚΝΛ