ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Μοιράσου το άρθρο!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 Λάρισα – Τηλέφωνο  2410 250708, FAX 2410 257758

email: ds_ekl@ekl.gr

Δελτίο Τύπου 8/7/2015

Να δοθεί σε όλους τους ανέργους άμεσα όλο το επίδομα ανεργίας

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ κατά την περίοδο που έδινε τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤΤΕ δήλωνε ότι τα χρήματα για τα επιδόματα των ανέργων καθώς και τα χρήματα των άλλων επιδομάτων, είναι εξασφαλισμένα.

Παρόλα αυτά ο ΟΑΕΔ κρύβεται πίσω από τις υπουργικές αποφάσεις της τραπεζικής αργίας και δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη ζωή των ανέργων και των οικογενειών τους.

Στέλνει τους ανέργους στις ουρές των ΑΤΜ για να πάρουν 50αρι-50αρι το ήδη πενιχρό και κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας. Για τους πιο άτυχους που δεν έχουν κάρτα, το ποσό που μπορούν να κάνουν ανάληψη φτάνει τα 120 ευρώ τη βδομάδα.

Δε μπορεί να υπάρχει άνεργος που θα πάρει το επίδομα του, τον επόμενο μήνα δηλαδή στην ουσία να συμπίπτει χρονικά με το επόμενο! Το επίδομα ανεργίας για τον άνεργο είναι ανάσα ώστε να καλύπτει τις πλέον βασικές και άμεσες ανάγκες. Δε μπορεί να μπαίνει στο σταγονόμετρο.

Ο ΟΑΕΔ να βρει τώρα τρόπο πχ με ταχυδρομικές επιταγές ή μέσα από τις υπηρεσίες του Οργανισμού, ώστε να πάρουν όλοι οι άνεργοι άμεσα και χωρίς χρονοτριβή το επίδομα στην ολότητα του.

Παράλληλα, σε αυτές τις συνθήκες επείγει η πλήρης κάλυψη όλων των εγγεγραμμένων ανέργων. Κανένας άνεργος χωρίς επιδότηση. Κανένας άνεργος να μη βρίσκεται απροστάτευτος, χωρίς βοήθεια.