Κάλεσμα της Διοίκησης του ΕΚΛ προς τα σωματεία για την οργάνωση της πάλης και της αλληλεγγύης

Μοιράσου το άρθρο!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 629/69 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΣΕΕ          ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1910

Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 Λάρισα – Τηλέφωνο  2410 250708, FAX 2410 257758

email: ds_ekl@ekl.gr

Προς τα Δ.Σ των Σωματείων της δύναμης του ΕΚΝΛ

 

Συνάδελφοι-σσες

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, μπροστά στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική-λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την Ε.Ε., την κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αναλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης για την διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα και ταυτόχρονα για την ανάπτυξη της λαϊκής αλληλεγγύης.

Γι’ αυτό το σκοπό πήρε πρωτοβουλία και προχώρησε στη συγκρότηση Επιτροπής Λαϊκής Αλληλεγγύης σε επίπεδο Ν. Λάρισας, στην οποία συμμετέχουν πέρα απο το ΕΚΝΛ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Αυτή η Επιτροπή, έχει ξεκινήσει μια σειρά παρεμβάσεις, προβάλλοντας αιτήματα για την εξασφάλιση της κάλυψης των αναγκών του λαού σε τρόφιμα, φάρμακα και υπηρεσίες υγείας, σε ρεύμα και νερό, για μεταφορές και άλλες βασικές ανάγκες.

Ήδη έχει κάνει παρεμβάσεις στον διοικητή των Νοσοκομείων (ΠΠΝΛ, ΓΝΛ), στην ΔΕΗ, στο αστικό ΚΤΕΛ, στον Φαρμακευτικό Σύλλογο και θα κάνει και άλλες.

Παράλληλα, ξεκίνησε μια προσπάθεια για την συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καθημερινά και τις ώρες 9 π.μ. έως 2 μ.μ. και 7 έως 9 μ.μ. (πλην Σαββάτου – Κυριακής) και καλεί εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, αλλά και σωματεία και μαζικούς φορείς, να προσφέρουν όσα περισσότερα μπορούν από τα παρακάτω είδη:

Α. Τρόφιμα μακράς διάρκειας (αλεύρι, λάδι, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, διάφορα τρόφιμα σε κονσέρβες κ.ά.).

Β. Φάρμακα που διατηρούνται εκτός ψυγείου, κυρίως (αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, παυσίπονα, για διαβητικούς, για χρόνιες παθήσεις κ.ά).

Αυτά θα διατίθενται ανάλογα με τις ανάγκες και φυσικά σε ποσότητες που θα είναι δυνατόν να δοθούν μέσω της καταγραφής που θα κάνουν τα Σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές, σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη (άποροι, άνεργοι, απλήρωτοι κλπ.).

Συνάδελφοι – σσες

Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των εργαζομένων και ανέργων, καθημερινά προστίθενται νέα, αφού πολλές επιχειρήσεις αξιοποιώντας και τα προβλήματα στις τράπεζες, δεν πληρώνουν τους μισθούς, επιβάλουν παρανόμως άδειες χωρίς αποδοχές, κάνουν απολύσεις, πιέζουν ή κάνουν νέες μειώσεις μισθών, κ.α.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση κάθε Δ.Σ σωματείου, πρέπει να συνεδριάσει, να εξετάσει πως έχει η κατάσταση στον κλάδο και σε κάθε χώρο δουλειάς, ποια είναι η κατάσταση των οικογενειών των εργαζόμενων-μελών του και να πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες διεκδίκησης πληρωμής του συνόλου των μισθών-συντάξεων-επιδομάτων, για την αποτροπή αδειών χωρίς αποδοχές, απολύσεων και μειώσεων μισθών, συνδυασμένα με τη μαζικοποίηση και άνοδο των αγώνων για την κάλυψη των απωλειών, την προστασία των ανέργων.

Παράλληλα, καλούμε κάθε Δ.Σ σωματείου, να οργανώσει πρακτικά, στον κλάδο και σε κάθε χώρο δουλειάς, την αλληλεγγύη σε όσους αντιμετωπίζουν πιο οξυμένα προβλήματα, καταγράφοντας συγκεκριμένα ποιοι είναι αυτοί και τι προβλήματα ή έκτακτες δυσκολίες αντιμετωπίζονται. Κανείς δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος και μόνος.

Να συγκεντρώσουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα, είτε για ανάγκες συναδέλφων και οικογενειών τους, είτε για να τα δώσουν στο Εργατικό Κέντρο για τις γενικότερες ανάγκες.

Να οργανώνουν άμεσα παρεμβάσεις, όπου χρειαστεί, για να μην κοπεί το ρεύμα, το νερό σε κανέναν, για να έχουν όλοι δωρεάν υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και για κάθε πρόβλημα, που αφορά συναδέλφους και τις οικογένειές τους.

Ταυτόχρονα τα μέλη των Δ.Σ και απλά μέλη των σωματείων, να συμμετέχουν ενεργά στην δράση των Λαικών Επιτροπών στις συνοικίες.

 

Για την Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γ. Γραμματέας

Τσιαπλές Αναστάσιος                                                            Λιόλιος Πάρις