Για τα κέρδη της πλουτοκρατίας η κυβέρνηση των αγορών κόβει θεραπείες από τα παιδιά με αναπηρία

«Σφαγή» στα ΚΕΠΑ κόβουν με εντολή της κυβέρνησής αναπηρικές συντάξεις σε σακατεμένους εργάτες

Μοιράσου το άρθρο!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η κυβέρνηση κόβει θεραπείες από τα παιδιά με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Στα ΚΕΠΑ γίνεται σφαγή αφήνουν αναπήρους χωρίς επιδόματα και σακατεμένους εργάτες χωρίς συντάξεις αναπηρίας.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, διεκδικεί:

  • Καταβολή εδώ και τώρα (μέσα στο καλοκαίρι) όλων των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους με την κατάθεση των δικαιολογητικών ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν όλα τα παιδιά κανονικά τις θεραπείες τους από τον Σεπτέμβρη.
  • Κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των θεραπειών που έχουν ανάγκη τα παιδιά με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.
  • Να σταματήσει η σφαγή των ΚΕΠΑ.
  • Κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας χωρίς τα αναγκαία για να ζήσει (επίδομα, σύνταξη αναπηρίας).

ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!

Ό, τι κόβουν από μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, θεραπείες και ό, τι μαζεύουν από τους φόρους, τα χαρίζουν ως κίνητρα για την «ανάπτυξή τους»!!! στους μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοεφοπλιστές.

Για τα κέρδη της πλουτοκρατίας μας οδηγούν στον μεσαίωνα!

Γονείς και κηδεμόνες, ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες μετατρέψτε την απόγνωση και την οργή σε μαχητική απόφαση αγώνα. Όχι στην ελεημοσύνη, στα ψίχουλα από το φαγοπότι των μεγαλοεπιχειρηματιών.

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δεν γίνεται να δουλεύεις μια ζωή, να σακατεύεσαι στην δουλειά για τα κέρδη των αφεντικών και να σε πετάνε στον καιάδα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλο να δουλεύουμε για χρόνια, να παράγουμε τον πλούτο της χώρας και να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας τις θεραπείες τους, την εκπαίδευση τους, την αποκατάσταση τους. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τον 21ο αιώνα με τέτοια γιγάντια ανάπτυξη της επιστήμης τα παιδιά μας, οι άνθρωποί μας να κινδυνεύουν να μείνουν βαριά ανάπηροι ή να κινδυνεύει η ζωή τους επειδή εμείς δεν μπορούμε να πληρώνουμε στο εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής. Όταν, πριν από 40 και 50 χρόνια αυτά σε κάποιες χώρες ήταν εξασφαλισμένα και δωρεάν με υψηλή ποιότητα για το σύνολο των παιδιών, για το σύνολο των λαών, γιατί τα κράτη τους είχαν άλλο σύστημα και άλλες προτεραιότητες.

  • Να ιδρυθούν τώρα κρατικές δομές με δωρεάν υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής.
  • Κάτω τα χέρα από τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.