ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 7 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Μοιράσου το άρθρο!

Σήμερα έπειτα από πολύωρη δίκη αθωώθηκαν οι εφτά συνδικαλιστές οι οποίοι βρέθηκαν στη θέση του κατηγορούμενου επειδή προασπίστηκαν το αυτονόητο, το δικαίωμα της στέγασης, της υποστήριξης των λαϊκών – εργατικών κατοικιών που βρέθηκαν στο στόχαστρο των πλειστηριασμών. Είναι μια νίκη η σημερινή ωστόσο δεν χωρά καμία επανάπαυση. Οι πλειστηριασμοί είναι εδώ κι απειλούν να «κλέψουν» τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής πετώντας λαϊκές οικογένειες στον δρόμο . Το κύμα ακρίβειας είναι εδώ και μας βυθίζει όλο και περισσότερο στην φτώχεια και την ανέχεια. Το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο παραμένει  ισχύ απέναντι σε κάθε αγνωστική διάθεση.

Ο λαός μας συνεχίζει να υποφέρει  από τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, επιβάλουν άγρια φόρο ληστεία στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τώρα αρπάζουν τα σπίτια και το βιός του εργαζόμενου λαού, για τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και γενικότερα των καπιταλιστών.

Δίπλα στους συνδικαλιστές σήμερα ήταν εργαζόμενοι, εκπρόσωποι από πολλά σωματεία και φορείς της περιοχής μας δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και βάζοντας έτσι στόχο τη συνέχιση του αγώνα.

Κανένας μόνος ! Οι εργαζόμενοι ενωμένοι ,παλεύοντας για τα συμφέροντά τους,  μπορούν να κερδίσουν ότι τους ανήκει. Με οργάνωση στα σωματεία όλοι μαζί μπορούμε να πάρουμε πίσω ότι με τόσο βίαιο τρόπο μας στερούνε.

  Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας  και τα πρωτοβάθμια  σωματεία απαιτούν:

  • Να σταματήσουν  οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί εργατικών-λαϊκών κατοικιών, λαϊκών καταθέσεων και εργαλείων δουλειάς αυτοαπασχολούμενων.
  • Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία κάθε εργατικής-λαϊκής οικογένειας”.

Η Διοίκηση