ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΛΑΡΙΣΑΣ Εκκίνηση : Κυριακή 22 Μάη, 6:30μμ-Πλατεία Ταχυδρομείου

Μοιράσου το άρθρο!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ!!!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ!

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καλεί τα Σωματεία της περιοχής μας, τους εργαζόμενους την Κυριακή 22 Μάη να συμμετέχουν μαζικά στην ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας μέλος ΕΕΔΥΕ με εκκίνηση στις 18:30 από τη πλατεία Ταχυδρομείου.

Η περίοδος που διανύουμε κρύβει πολλούς κινδύνους για τον λαό της χώρας μας και της περιοχής και για αυτό τον λόγο καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς και χώρες και με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκεται όλο και βαθύτερα στο κουβάρι των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων. Στόχος όλης αυτής της εμπλοκής είναι η γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης, που διεκδικεί μερίδιο από τη λεία της κλοπής των λαών της περιοχής και εντείνει την επιθετικότητά της.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψήφισε και υλοποιεί την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, μία συμφωνία άκρως επικίνδυνη αφού επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ήδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των ενόπλων δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!

Όσον αφορά την πόλη μας και την περιοχή μας συνολικότερα έχει μετατραπεί σε μία απέραντη ΑμερικαναΝΑΤΟική βάση. Η νέα παρουσία των MQ-9 Reaper και τα έργα δεκάδων εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο της 110 ΠΜ με σκοπό την δημιουργία μόνιμων υποδομών για τις ανάγκες της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ευρώπης – Αφρικής (USAFE – AFAFRICA), αντίστοιχα η βάση στο Στεφανοβίκειο, η μετατροπή του λιμανιού του Βόλου σε πύλη προώθησης των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων στο πολεμικό μέτωπο μόνο ασφάλεια δεν μπορεί να προσφέρει στον λαό της περιοχής μας, αφού γινόμαστε «μαγνήτης» σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης.

Κανένας να μην πιστέψει πως όλοι αυτοί σκέφτονται το λαό, προσφέρουν ασφάλεια και ανάπτυξη. Κάθε μέρα που περνάει προστίθενται και άλλα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που νοιάζει ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυβερνήσεις είναι τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων.  Όλοι αυτοί που μας φορτώνουν με φόρους και χαράτσια, αυξάνουν τις τιμές στην ενέργεια και τα τρόφιμα, κρατάνε παγωμένους τους μισθούς και μας θέλουν σκλάβους με 10ωρα τον 21ο αιώνα δεν μπορεί να σκέφτονται το καλό μας. Αυτοί που έχουν μακελέψει ολόκληρους λαούς δεν μπορεί να προσφέρουν ειρήνη.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή διεκδίκηση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, για το ξήλωμα των βάσεων, την επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τις αποστολές στο εξωτερικό. Τώρα είναι η ώρα που είναι αναγκαίο να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος.

Παλεύουμε για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Όλοι στον αγώνα! Να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά!

Τώρα είναι ώρα για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας! Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοαπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας σε πλατιά και μαζική εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού ενάντια στην επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, στην ύπαρξη ΑμερικαΝΑΤΟϊκών βάσεων στην περιοχή και την χώρα. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας:

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις – Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • ΟΧΙ στον Ευρωστρατό και στους άλλους πολεμικούς μηχανισμούς της ΕΕ.

Η Διοίκηση