Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην Απεργία την παρασκευή 12 Γενάρη, και στην κινητοποίηση στα δικαστήρια την τέταρτη

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καλεί: το Λαό της πόλης να πάρει μέρος στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Παρασκευή 12 Γενάρη και συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην Κεντρική Πλατεία, καθώς και στην κινητοποίηση στα Δικαστήρια την Τετάρτη 10 Γενάρη, 3.30 μ.μ. ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών εργατικών-λαϊκών οικογενειών

Μοιράσου το άρθρο!

      Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καλώντας: τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο καθώς και άλλα Εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία για την Παρασκευή 12 Γενάρη και την συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην Κεντρική Πλατεία. Απεργία που γίνετε ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Βουλή και περιλαμβάνει δεκάδες νέα αντιλαϊκά μέτρα.Ταυτόχρονα κάλεσε τον λαό της πόλης στην κινητοποίηση στα Δικαστήρια την Τετάρτη 10 Γενάρη, 3.30 μ.μ. ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών εργατικών-λαϊκών οικογενειών

     Αναλυτικότερα η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ανέφερε στην συνέντευξη τύπου τα παρακάτω:

  • Τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί «μεταμνημονιακής εποχής», αποκαλύπτονται από το γεγονός ότι όχι μόνο δεν καταργεί κανένα από τους εκατοντάδες αντεργατικούς – αντιλαϊκούς μνημονιακούς νόμους, που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και από τα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο.

Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, είναι “αέρας κοπανιστός” για να πιαστεί ο λαός στον ύπνο. Η ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης, για να διαμορφώνεται το κατάλληλο περιβάλλον για τους διάφορους «επενδυτές».

  • Σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατέθεσε άλλο ένα Πολυνομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή, με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέτρα, για να κλείσει την 3η αξιολόγηση με τους συνεταίρους της Ε.Ε και ΔΝΤ, που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα θέλει να βάλει στο «γύψο» το δικαίωμα στην απεργία και στην συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, για να εξυπηρετήσει καλύτερα την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Όσο κι αν λέει η κυβέρνηση ότι επιστρέφουμε στην «κανονικότητα», η εργασιακή ζούγκλα με τις μειώσεις των μισθών, την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, που έχει συνδιαμορφώσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, γίνεται όλο και πιο άγρια, αφού και φέτος πολλοί εργοδότες δεν κατέβαλαν δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους. Πολλοί το κατέθεσαν στον τραπεζικό λογαριασμό του εργαζόμενου και μετά τον ανάγκασαν με την απειλή της απόλυσης, να επιστρέψει το σύνολο ή μέρος αυτού πίσω, κι αν αρνηθεί απολύεται, όπως έκανε επιχείρηση εστίασης στην πόλη μας. Αυτό το πρόβλημα έχει επεκταθεί από κάποιες επιχειρήσεις και στην καταβολή του μηνιαίου μισθού.

Σε πολλές επιχειρήσεις, εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με συμβάσεις 4ωρης απασχόλησης, αλλά στην πράξη αναγκάζονται με την απειλή της απόλυσης, να εργάζονται 8 και πλέον ώρες, χωρίς να αμείβονται και να ασφαλίζονται για τις επιπλέον ώρες. Σε αρκετές επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι έχουν μήνες απλήρωτοι, άλλες αναγκάζουν τους εργαζόμενους να εργάζονται υπερωρίες και αργίες, χωρίς να πληρώνονται γι’ αυτές.

  • Η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, πάει μαζί με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Επιχειρούν να βάλουν στο γύψο τους αγώνες, να υψώσουν εμπόδια στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, να βάλουν χέρι στη δράση των σωματείων.

Με πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, ποινικοποιήθηκε η δράση όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, καθώς ο αγώνας για την προστασία της εργατικής-λαϊκής κατοικίας θεωρείται κακούργημα! Στόχος είναι να αποδυναμωθεί το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα, να παραδοθούν οι εργαζόμενοι στις ορέξεις των εργοδοτών.

  • Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, αποκαλύφθηκε ακόμα μια φορά η σύμπνοια του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-εργοδοσίας αλλά και των κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια, των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), που αποτελούν τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οι δυνάμεις αυτές στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, απέρριψαν την πρόταση για 24ωρη απεργία, τώρα που η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο και την επαίσχυντη τροπολογία που βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία. Οι ίδιες δυνάμεις έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να υπονομεύσουν και την απεργία στις 14 του Δεκέμβρη.
  • Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, και μια σειρά Ομοσπονδίες, Ε.Κ και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αποφάσισαν όπως όφειλαν απέναντι στην εργατική τάξη, 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 12 Γενάρη και συγκέντρωση στις 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία, καλώντας τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος, για:
  • Να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα στην απεργία, την συνδικαλιστική οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.  Γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία!
  • Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, υπογραφή ΕΓΣΣΕ, επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των βασικών αναγκών μας.
  • Να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής-λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη.
  • Για να σταματήσει η φοροληστεία, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια.
  • Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κάθε εργοστάσιο και τόπος δουλειάς, κάθε λαϊκή γειτονιά, να γίνει πυρήνας δράσης και αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές, αλλά και με την πάλη μας οι προηγούμενες να καταργηθούν.

Κανένας εργάτης και άνεργος, δεν πρέπει να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας μας, μπορεί να ανατρέψει αυτή την άθλια κατάσταση που μας επέβαλαν για χάρη των κερδών μια χούφτας πλουτοκρατών.

Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, οργανώνει:

  • Την Τετάρτη 10 Γενάρη, 3.30 μ.μ, κινητοποίηση στα Δικαστήρια, ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών εργατικών-λαικών οικογενειών, που θα πληθαίνουν το επόμενο διάστημα και για να απαντήσουμε αγωνιστικά στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική-λαϊκή κατοικία.
  • Την Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα που θα πάει για ψήφιση το Πολυνομοσχέδιο, το ΕΚΝΛ καλεί τους εργαζόμενους, σε πανεργατική συγκέντρωση στις 6 μ.μ, στην Κ. Πλατεία της Λάρισας.