ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΑΓΡΟΤΩΝ

Μοιράσου το άρθρο!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Κυβέρνηση – Ε.Ε- μεγάλο κεφάλαιο

Διαλύουν την ασφάλιση

Κοινός αγώνας Εργατών – Αγροτών για να πάρουν πίσω το νόμο λαιμητόμο

Πανεργατική Απεργία – Πέμπτη    4 Φλεβάρη και συγκέντρωση 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία

Διεκδικούμε:

ü    Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό Ν/Σ και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν την τελευταία 25ετία.

ü    Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την ασφάλιση και την υγεία.

ü    Αναπλήρωση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης, για εργαζόμενους, ΕΒΕ και αγρότες και των άλλων παροχών ασφάλισης, υγείας, πρόνοιας με επαναφορά στα επίπεδα του 2009.

ü    Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη ανέργων, εργαζομένων με προσωρινή, εκ περιτροπής εργασία και συμβάσεις έργου.

ü    Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ για μισθωτούς, ΕΒΕ και αγρότες.

ü    Αποκατάσταση των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, που καταληστεύθηκαν από τις αστικές κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο διαχρονικά.

ü    Να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης και ο χρόνος εργασίας (60 έτη για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες για εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ).