Το «Θέατρο Τεχνών» Λάρισας ξεκινά τη χειμερινή περίοδο με το κοινωνικό δράμα της Άννας Ετιαρίδου

Μοιράσου το άρθρο!

      

Ομαδικό εισιτήριο (>=10 άτομα σε μια παράσταση) 8 ευρώ/ άτομο μέσω Εργατικού Κέντρου πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410250708

                             «Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου».

Λίγα λόγια για το έργο…

«Ελλάδα 1957. Δεκαπενταύγουστος. Έξι γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, δουλεύουν σ’ ένα μικρό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και κατοικούν στις ετοιμόρροπες παράγκες που τους παραχωρεί ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου. Τρόμος επικρατεί στην καθημερινότητά τους, καθώς στην παραμικρή αντίδραση απέναντι στο αφεντικό διακυβεύεται η παραμονή τους στο εργοστάσιο και στη στέγη που τους προσφέρει. Διακυβεύεται η επιβίωσή τους. Ώσπου μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα φέρνει τις έξι εργάτριες σε αδιέξοδο και ο μόνος δρόμος που τους μένει είναι η κατά μέτωπο σύγκρουση με το αφεντικό. Στη διάρκεια ενός έτους, η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη και μέχρι τον επόμενο Δεκαπενταύγουστο, τίποτα δεν είναι το ίδιο…»

Η πλοκή του έργου διαπερνά την Ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας όμως οι ήρωες θα μπορούσαν να είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Οι έξι εργάτριες αντιπροσωπεύουν τον καταπιεσμένο άνθρωπο συνολικά και το αφεντικό την κάθε λογής εξουσία, η οποία θα χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να διατηρήσει τη θέση, την ισχύ και την κυριαρχία της.

Τα σύμβολα του έργου παραπέμπουν στο σήμερα. Η φάμπρικα είναι η σύγχρονη κοινωνία, που κρατάει εγκλωβισμένους τους ανθρώπους καλλιεργώντας τους συνεχώς την ιδέα ότι πρέπει να είναι ευγνώμονες και να μη ζητούν παραπάνω γιατί θα χάσουν κι αυτά που έχουν. Ταυτόχρονα όμως τους δημιουργεί και την ψευδαίσθηση ότι είναι “ελεύθεροι”.

Όμως οι ηρωίδες του έργου μας δείχνουν ότι μπορούμε να σηκώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στη δύναμη της εξουσίας, να ξεφύγουμε από αυτό τον κόσμο που «τα πάντα μπορούν να είναι φυλακή» . Γιατί όπως λέει και η Δέσποινα στο τέλος του έργου, το σημαντικό είναι «όπου κι αν πας ότι κι αν κάνεις, να αφήνεις κάτι πίσω σου». Η πρεμιέρα της παράστασης είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 21:15, στο «Νέο Θέατρο Τεχνών Λάρισας», Τζαβέλα 1 και Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:

Αντιγόνη Δραγώγια, Ειρήνη Κοταρέλα, Καλλιόπη Λαγκούρα, Στεφανία Μακρή, Αναστάσια Μιχαλούδη, Σταυρούλα Σδράνη, Στέλιος Τσίφτσης.

     Σκηνοθεσία: Βασίλης Καρμίρης

     Σκηνικά – κοστούμια: Βασίλης Λαναράς

     Φωτισμοί – ήχος: Θάνος Φλωράς

*Παραγωγή: «Νέο Θέατρο Τεχνών Λάρισας» – Τηλ.Ταμείου: 2410-534313

Oργάνωση Παραστάσεων – Ταμείο: Βάσω Χονδρονάσιου: 6938-803054.

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 10 € – Μειωμένο: (Φοιτητικό-Παιδικό): 8 €.

Κρατήσεις θέσεων & Πληροφορίες: Από: ΔΕΥΤΕΡΑ:3/10/2022 –

 (Πρωϊ: 11π.μ – 1μ.μ  &  Απόγευμα: 7μ.μ – 9 μ.μ.)