Όλοι στο Συλλαλητήριο Τετάρτη 12 Οκτώβρη, 7:00μμ Κ.Πλατεία

Μοιράσου το άρθρο!

Κλιμάκωση της πάλης μπροστά στην Γενική Απεργία 9 Νοέμβρη

Πραγματοποιήθηκε χτες η μεγάλη Σύσκεψη Σωματείων και Φορέων της πόλης μας που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας . Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες συνδικαλιστές από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, του Εμπορικού Συλλόγου και φοιτητικών συλλόγων, αναδεικνύοντας την ανάγκη κοινής δράσης και συλλογικής – οργανωμένης διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων του λαού.

Στη σύσκεψη έγιναν παρεμβάσεις από εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων,  όπου ανέδειξαν τα προβλήματα που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής και τους ενόχους για αυτά, μεταφέρθηκε η πείρα από την προσπάθεια οργάνωσης της πάλης σε κλάδους και χώρους.

Με σταθμό την απεργία στις 9 Νοέμβρη αποφασίστηκε συντονισμός της δράσης και οργάνωση της πάλης για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια που βυθίζεται ο λαός. Στην βάση αυτή καταλήχθηκε ένα πλαίσιο διεκδικήσεων με κοινά αλλά και επιμέρους αιτήματα με αναφορά σε όλους τους χώρους, κλάδους  ομάδες του πληθυσμού το οποίο το επόμενο διάστημα θα αποτελέσει βάση για συζήτηση σε Διοικητικά Συμβούλια. Το ΕΚ για το λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσει επαφές, συναντήσεις με Σωματεία και Φορείς στην πόλη μας.

Τέλος αποφασίστηκαν ορισμένες βασικές πρωτοβουλίες στην πορεία προς την Γενική Απεργία 9 Νοέμβρη . Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Να πραγματοποιηθεί απογευματινό συλλαλητήριο την Τετάρτη 12 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Να στηριχτεί η κινητοποίηση με τρακτέρ που αποφάσισαν οι αγρότες του Τυρνάβου την Τρίτη 11 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ. έξω από το κτίριο της Περιφέρειας.
  • Να στηριχτεί η απεργία των εργαζομένων και υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και το συλλαλητήριο των Συνταξιούχων την Πέμπτη 20 Οκτώβρη.

Για την επιτυχία των παραπάνω αλλά και της απεργίας, τονίστηκε ότι χρειάζεται να υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο για πλατύ άνοιγμα σε κάθε κλάδο, να γίνουν συνεδριάσεις ΔΣ, Γενικές Συνελεύσεις, με στόχο ο σχεδιασμός να ακουμπήσει εκεί που εργάζεται και ζει ο εργαζόμενος λαός.Ταυτόχρονα στην σύσκεψη αποφασίστηκε να συζητηθούν ψηφίσματα ενάντια στην δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ που σέρνεται σε «διαδηλωτοδικείο», αλλά και ενάντια στις απολύσεις των προέδρων των Σωματείων από την εργοδοσία της «Μαλαματίνα».