ΕΚΝΛ για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης

Μοιράσου το άρθρο!

Δελτίο Τύπου 11/9/2017

Η νέα χρονιά και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ξεκίνησε. Όμως ο βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ, στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει όλες τις δυνατότητες του για την φιλοξενία βρεφών και νηπίων και το λειψό προσωπικό να υπερβάλει τον εαυτό του. Ενώ μπορεί να φιλοξενήσει με πλήρες προσωπικό 63 παιδιά, τώρα έχει 43.

Όπως διαπίστωσαν ο Πρόεδρος του ΕΚΝΛ, Τάσος Τσιαπλές και ο Γ.Γραμματέας του ΕΚΝΛ, Πάρις Λιόλιος, κατά την περιοδεία τους στον σταθμό, υπηρετούν μόνο 3 δασκάλες από τις 6 που χρειάζονται, υπάρχει 1 μάγειρας, χωρίς όμως βοηθό και τραπεζοκόμο. Για την καθαριότητα δεν υπάρχουν μόνιμες καθαρίστριες, ενώ χρειάζονται 3, αλλά αυτή την στιγμή υπάρχουν 2 με μερική απασχόληση, από εργολαβικό συνεργείο καθαρισμού με το οποίο κάνει σύμβαση ο ΟΑΕΔ.

Επίσης δεν υπάρχει καμία ιατρική κάλυψη, με παιδίατρο των βρεφών και νηπίων.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, απαιτεί την άμεση κάλυψη όλων αυτών των αναγκών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ (3 δασκάλων, 1 βοηθού μάγειρα, 1 τραπεζοκόμου και 3 καθαριστριών), ώστε να καλύψει όλες τις δυνατότητες φιλοξενίας ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΟΑΕΔ, στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης. Να εξασφαλισθεί επίσης σε συνεργασία με το ΓΝΛ, παιδίατρος που θα παρέχει ιατρική κάλυψη στα βρέφη και νήπια του σταθμού.