ΓΙΑ 6η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ(ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ) ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΝΛ

Μοιράσου το άρθρο!

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων (λυκείου-γυμνασίου), ως πράξη ταξικής αλληλεγγύης προς τους ανέργους, στο πλαίσο της γενικότερης δράσης του για την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.

Με την στήριξη μαθητών-παιδιών ανέργων, το ΕΚΝΛ θέλει να δώσει το μήνυμα στους ανέργους, ότι δεν είναι μόνοι τους απέναντι στο πρόβλημα της ανεργίας και όλα τα άλλα βάσανα που μας φορτώνει το εκμεταλλευτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν.

Υπάρχει στη Λάρισα το ταξικό Εργατικό Κέντρο και πολλά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στα οποία πρέπει να συσπειρωθούν οι άνεργοι και να παλεύουμε από κοινού για τα δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, για την χορήγηση σε όλους τους άνεργους επιδόματος ανεργίας 600 ευρώ το μήνα χωρίς προϋποθέσεις για όσο είναι κάποιος άνεργος. Για να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να σταματήσουν οι κατασχέσεις και να παγώσουν τα δάνεια και οι οφειλές σε τράπεζες και δημόσιο, να έχουν όλοι ρεύμα, νερό, θέρμανση και φυσικά το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση την οποία έχουμε ακριβοπληρώσει με άμεσους και έμμεσους φόρους.

Το ΕΚΝΛ, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο, για την αναβάθμιση του οποίου παλεύει, ούτε να γίνει φροντιστήριο, το οποίο παλεύει να καταργηθεί, όπως και γενικότερα η επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση. Επομένως οι δυνατότητες του ΕΚΝΛ για δωρεάν στήριξη μαθητών-παιδιών ανέργων, δεν είναι απεριόριστες.

 

Τα μαθήματα που θα γίνονται θα είναι τα Φιλολογικά, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία, με προτεραιότητα τους μαθητές του λυκείου και στη συνέχεια του γυμνασίου.

Οι εγγραφές θα γίνονται από την Τρίτη 12 έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, από 9.30 π.μ έως τις 2 μ.μ, στα γραφεία του ΕΚΝΛ (2ος όροφος).

Για την εγγραφή των παιδιών, πρέπει να προσκομίζονται:

α) Αντίγραφο κάρτας ανεργίας τουλάχιστον του ενός από τους δυο γονείς.

β) Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας 2016. Θα έχουν προτεραιότητα τα παιδιά των οικογενειών που έχουν έως 20.000 ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

 

Η Διοίκηση