ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!

Μοιράσου το άρθρο!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στηρίζει την αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση, η οποία προκηρύχτηκε αφού πρόσφατα 45χρονη συνάδελφος στο Ξυλόκαστρο έπεσε νεκρή εν ώρα υπηρεσίας στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών.

            Τα συνεχή ατυχήματα δεν είναι απόρροια καμιάς “αμέλειας” ή “επιπολαιότητας” των εργαζομένων όπως προκλητικά ισχυρίζονται πολλές φορές οι εργοδότες αλλά από την σχεδόν παντελή έλλειψη των αναγκαίων μέτρων υγιεινής κι ασφάλειας, των άθλιων συνθηκών εργασίας που τους μετατρέπουν σε ”γαλέρες”.

            Αυτό που συμβαίνει στους εργασιακούς χώρους είναι ένα έγκλημα κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος των εργαζομένων. Αυτό επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που δείχνουν τα τελευταία χρόνια (2014-2021) είχαμε πολύ μεγάλη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων (κατά 54%) και των θανατηφόρων (από 28 το 2019 σε 43 το 2022).

Πίσω από τις τεράστιες ελλείψεις μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς βρίσκεται η διασφάλιση του μέγιστου ποσοστού κέρδους για το κεφάλαιο. Αποκαλυπτικά παραδείγματα ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς: ακατάλληλος εξοπλισμός και μηχανήματα, ελλιπής συντήρηση, ακόμα και απουσία στοιχειωδών μέτρων προστασίας της υγείας.

Η λύση βρίσκεται στο δυνάμωμα της πάλης των σωματείων ώστε κανείς εργαζόμενος να μη σκύβει το κεφάλι, να μην ενδίδει στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Η ζωή και η υγεία δεν μπορεί να μπαίνει σε κανένα ζύγι με κέρδη και ζημιές.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ