Μαζική συμμετοχή απο το ΕΚΝΛ στην αντιπολεμική διαδήλωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις 24 Ιούνη

Εκατοντάδες Λαρισαίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου διαδηλώνοντας στην Θεσσαλονίκη

Μοιράσου το άρθρο!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και νεολαίοι από τη Λάρισα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, διαδήλωσαν μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, στην πανελλαδική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων από όλα τα Βαλκάνια.

Με τη μαζική τους συμμετοχή, έστειλαν ισχυρό εργατικό – λαϊκό μήνυμα ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, ενάντια στη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας σε αυτούς, την οποία προωθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Η πανελλαδική διαδήλωση αποτέλεσε κορύφωση της δραστηριότητας που ανέπτυξαν εδώ και δύο μήνες το ΕΚΝΛ και τα άλλα συνδικάτα που συγκροτούν το ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά». Από την προετοιμασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς μέχρι τωρα, το ΕΚΝΛ και εκατοντάδες ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, ανέπτυξαν πλούσια δράση, με συγκεντρώσεις, συσκέψεις και συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, με άλλες πολύμορφες δραστηριότητες και κινητοποιήσεις. Συζήτησαν με χιλιάδες εργαζόμενους για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις ρίζες του, για την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης απέναντί του.

(φώτο από το μπλοκ του Εργατικού κέντρου στην Θεσσαλονίκη)

Η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη έστειλε το μήνυμα της αναγκαίας ενιαίας εργατικής – λαϊκής πάλης απέναντι στα μονοπώλια, στις κυβερνήσεις και τις λυκοσυμμαχίες τους!

Η ίδια ταξική πολιτική που φορτώνει το λαό με αλλεπάλληλα αντεργατικά μέτρα για την ένταση της εκμετάλλευσης και την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλίων, είναι η πολιτική που βαθαίνει την εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, για να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους του εγχώριου κεφαλαίου. Η ίδια ταξική πολιτική που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις για να διασφαλίζει μεγαλύτερα περιθώρια κρατικής στήριξης των μονοπωλίων, είναι η πολιτική που δίνει 4 δισ. ευρώ το χρόνο σε στρατιωτικές δαπάνες, για να πιάνονται οι Νατοϊκοί στόχοι και να μπορεί η κυβέρνηση να αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου στα πολεμικά σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή.

Από τη στεριά μέχρι την θάλασσα

Απέναντι σε αυτήν την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου, το ΕΚΝΛ και όλες οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που συγκροτούν το ΠΑΜΕ, δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να εκφράζεται στην πράξη ενιαία εργατική – λαϊκή απάντηση. Την ίδια ώρα που κλιμακώνουν τη δράση τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συμβάλλουν πρωτοπόρα στην ενίσχυση σοβαρών απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων σε μια σειρά από κλάδους, όπως στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, στον Επισιτισμό – Τουρισμό, στο Εμπόριο και αλλού.

Γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Ξεσκεπάζουν το «παραμύθι» περί «Ελλάδας όασης σταθερότητας», την ώρα που η κυβέρνηση με τη σημαία της «γεωπολιτικής αναβάθμισης» εμπλέκει το λαό σε σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς που αυξάνουν τον κίνδυνο διαμελισμού κρατών, επαναχάραξης συνόρων και γενικευμένων πολεμικών αναμετρήσεων… Την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και συζητά την αναβάθμιση της βάσης των ΗΠΑ στη Σούδα και την παροχή πρόσθετων «διευκολύνσεων» στους Αμερικανονατοικούς σε όλη τη χώρα. Την ώρα που στέλνει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε σειρά αποστολών εκτός συνόρων και ταυτόχρονα «φιλοξενεί» τη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων για ασκήσεις μεγάλης κλίμακας – πρόβες πολέμου με ανταγωνιστικά καπιταλιστικά κέντρα, όπως η Ρωσία!

Η πορεία έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά»

Απάντηση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων, απέναντι σε όλες αυτές τις εξελίξεις και τους σχεδιασμούς που «βρωμάνε μπαρούτι», έδωσε η πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις 24/6, έδωσε και η Συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής την Κυριακή 25/6 στο ΕΚΘ.