Διοίκησή Εργατικού κέντρου: κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Μοιράσου το άρθρο!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

συνέντευξη τύπου – 16/6/2017 

Μαζικό κάλεσμα απηύθυνε η διοίκηση του Εργατικού κέντρου Ν. Λάρισας στους εργαζόμενους και ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες, να πάρουν μέρος στη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση συνδικάτων από όλη την Ελλάδα και χώρες των Βαλκανίων, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 24 Ιούνη, στις 1 μ.μ στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης προς το Νατοϊκό στρατηγείο.

Η αναχώρηση από τη Λάρισα θα γίνει στις 10 το πρωί, από το χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης (δίπλα στον Πηνειό).

Η μετακίνηση του κόσμου θα είναι δωρεάν, αφού τα έξοδα θα καλυφθούν από το ΕΚΝΛ και τα Σωματεία.

Είναι απαραίτητο όσοι θα πάρουν μέρος, να δηλώνουν στο ΕΚΝΛ ή στο τηλέφωνο 2410 250708 και στα σωματεία, προκειμένου να καθορισθεί ο αριθμός των λεωφορείων.

Η κινητοποίηση αυτή γίνεται γιατί, από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο, ως την Αν. Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μαίνεται, για τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, συνεχίζεται. Στα Βαλκάνια ανάβουν νέες φωτιές.

Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τη γη με των λαών το αίμα. Γι’ αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές και θρησκευτικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς. Στα Βαλκάνια έχουμε ζήσει την εμπειρία του αιματηρού και καταστροφικού διαμελισμού κρατών με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αλλαγή των συνόρων.

Στους ανταγωνισμούς εμπλέκονται ισχυρές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία αλλά και κυβερνήσεις άλλων χωρών με στόχο το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών, σε όφελος των συμφερόντων των μονοπωλίων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καμώνεται την αθώα περιστερά, στην πράξη συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Μπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια, ενισχύει την παρουσία του ΝΑΤΟ στην χώρα και στο Αιγαίο, τη στρατιωτική συμμαχία της με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Δίνει 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ, το υψηλότερο ποσοστό ευρωπαϊκής χώρας, τη στιγμή που τσακίζει τους μισθούς, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που κόβει το επίδομα ανεργίας και το ρεύμα σε φτωχά σπίτια. Δίνει τόσα, όσα ακριβώς είναι οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Η κυβέρνηση συμμετέχει δραστήρια στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, λαμβάνοντας μέρος σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, «γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών, ενώ όπως δημοσιεύτηκε ετοιμάζεται να παραχωρήσει νέα βάση του ΝΑΤΟ στο πολεμικό αεροδρόμιο της Λάρισας. Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο έχει συγκεντρωθεί πρωτοφανής όγκος πολεμικών πλοίων και φονικών μηχανών κάθε είδους. Από τη Σούδα φεύγουν οι πύραυλοι που βομβαρδίζουν τις άλλες χώρες. Ήταν το ορμητήριο για τους 56 πυραύλους «Τόμαχοκ» που σφυροκόπησαν τη Συρία και ως σήμερα αποτελεί κέντρο πολεμικών επιχειρήσεων. Αντίστοιχα, το Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί κέντρο ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, έχει αναβαθμιστεί σε «Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας».

68 χρόνια ΝΑΤΟ, χούντες-πόλεμοι-τρομοκρατία!

Όπου πηγαίνει το ΝΑΤΟ σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. Βάζει τους λαούς τον ένα ενάντια στον άλλο. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Η ιστορία του είναι γεμάτη πολέμους, χούντες και τρομοκρατία των λαών.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα μας όπως αναφέρουν οι κάθε είδους κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πρόσημου. Το βλέπουμε από την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, από τις τωρινές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Οι συνεχείς και αυξημένες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, έχουν την κάλυψη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Δε θα ματώνουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους! Εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο για:

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να μην γίνει νέα βάση του ΝΑΤΟ στο πολεμικό αεροδρόμιο της Λάρισας ή αλλού. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.
  • Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
  • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.

Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον με τους εκμεταλλευτές τους,

ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους.

Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης!

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, με τους λαούς να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν. Αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει