Διοικητής της 5η Θεσσαλίας επιβεβαίωσε τις τεράστιες ελλείψεις που θα παραμείνουν, και ανακοίνωσε την πρόσληψη μόνο 2 Γιατρών, στα ιατρεία του ΠΕΔΥ

Από την συζήτηση με Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, επιβίωσε ότι τα προβλήματα που ανέφερε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το μόνο που θα γίνει, από όσα ζήτησε το Εργατικό κέντρο είναι η πρόσληψη 2 γιατρών (1 καρδιολόγου και 1 γαστρεντερολόγου, στα ιατρεία του ΠΕΔΥ Λάρισας.

Μοιράσου το άρθρο!

    Αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, αποτελούμενη από τους (Τάσο Τσιαπλέ, Πρόεδρο, Πάρι Λιόλιο, Γ.Γραμματέα και Βασίλη Τσερβούλη, Ταμία), πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, στις 10 π.μ, παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στα ιατρεία του ΠΕΔΥ Λάρισας και στα Κέντρα Υγείας και συνολικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, διεκδικώντας την επίλυση των παρακάτω αιτημάτων:

      Από την συζήτηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, επαληθεύθηκε ότι αυτά τα προβλήματα είναι υπαρκτά και ότι θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν τους δεκάδες χιλιάδες ασθενείς και ασφαλισμένους του Ν. Λάρισας, αφού στο προσεχές διάστημα το μόνο που θα γίνει, είναι η πρόσληψη 2 γιατρών (1 καρδιολόγου και 1 γαστρεντερολόγου, στα ιατρεία του ΠΕΔΥ Λάρισας).

  • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης (γιατρούς, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό) και εξοπλισμό στα ιατρεία του ΠΕΔΥ Λάρισας όπως και στα Κέντρα Υγείας. Συγκεκριμένα, να προσληφθούν στα ιατρεία του ΠΕΔΥ, άμεσα στις ειδικότητες που δεν υπάρχει κανένας γιατρός (2 Καρδιολόγοι, 2 Οφθαλμίατροι, 2 Οδοντίατροι, 2 Πνευμονολόγοι, 2 Δερματολόγοι, 2 Γαστρεντερολόγοι, 2 Ρευματολόγοι, 2 Ακτινολόγοι, 2 Ψυχίατροι), καθώς και δεύτερος γιατρός στις ειδικότητες που υπάρχει μόνο 1 γιατρός (Γυναικολόγος, Ορθοπεδικός, Παιδίατρος, Μικροβιολόγος που πάει μια φορά την εβδομάδα).
  • Να εξοπλιστούν με αξονικό και μαγνητικό τομογράφο τα ιατρεία του ΠΕΔΥ.
  • Να εξασφαλισθεί η κάλυψη όλων των αναγκών σε αντιδραστήρια στο μικροβιολογικό-αιματολογικό του ΠΕΔΥ και να γίνονται όλες οι εξετάσεις εκεί, χωρίς να αναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να καταφεύγουν σε ιδιώτες και να πληρώνουν γι’ αυτές. Το ίδιο και στα οφθαλμολογικά ιατρεία.
  • Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με δημιουργία νέων Κέντρων Υγείας, πλήρως στελεχωμένων και εξοπλισμένων. Στα πλαίσια αυτά να γίνουν δημόσια Κέντρα Υγείας σε συνοικίες της Λάρισας (π.χ. Φιλιππούπολη, Ν. Σμύρνη, Γιάννουλη, Αβέρωφ και κινητές μονάδες στη ΒΙΠΕ και στα ΤΕΙ), τα οποία θα αποτελούν ενιαίο σύστημα μαζί με τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ. Με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, με 24ωρη λειτουργία και βασικό προσανατολισμό την πρόληψη. Με κρατική χρηματοδότηση, κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας, με σύγχρονες, πλήρεις και απολύτως δωρεάν παροχές υπηρεσιών σε όλες και όλους.
  • Κατάργηση των περικοπών και των πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, στα φάρμακα, στα εμβόλια, στις φυσικοθεραπείες, και στις ιατρικές επισκέψεις. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν με χρηματοδότηση από το κράτος με επιστημονικά και όχι με λογιστικά κριτήρια. Κατάργηση των επιπλέον πληρωμών των ασφαλισμένων και ανασφαλίστων που αναγκάζονται να πάνε στον ιδιωτικό τομέα. Καμία περικοπή σε φάρμακα και δαπάνες. Δωρεάν φάρμακα. Να καταργηθούν οι λίστες.
  • Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.
  • Στα πλαίσια της πρόληψης, υποχρεωτικό και δωρεάν εμβολιασμό όλων των παιδιών καθώς και υποχρεωτική δωρεάν εξέταση (τεστ-ΠΑΠ, μαστογραφία, έλεγχος οστεοπόρωσης). Λειτουργία γυναικολογικών και παιδιατρικών ιατρείων.

      Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα παραπάνω αιτήματα και γενικότερα για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας-πρόνοιας και καλεί τους εργατοϋπάλληλους, τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους να αγωνιστούν μαζί του για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, ταυτόχρονα με την πάλη για όλα τα εργατικά-λαϊκά προβλήματα.