Εκφοβίζουν τους απλήρωτους εργαζόμενους στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ για να μην κινητοποιηθούν.

Μοιράσου το άρθρο!

 

Να πληρωθούν τώρα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε πλήρους και σταθερής εργασίας

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει την κυβέρνηση, για το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν με 8μηνο πρόγραμμα 4ωρης απασχόλησης στον καθαρισμό των κτιρίων του ΟΑΕΔ, στην Θεσσαλία και πανελλαδικά, βρίσκονται στον «αέρα» και απλήρωτοι από τις 21 Μάη, που προσλήφθηκαν, λόγω δικαστικής διένεξης ΟΑΕΔ και πρώην εργολάβου.

     Ο εμπαιγμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ο ΟΑΕΔ, ο οργανισμός για την προστασία των ανέργων που τάχα πραγματοποιεί κοινωνική πολιτική όπως αναφέρει πανηγυρίζοντας η κυβέρνηση, ο οργανισμός που μέσω των απαράδεκτων ολιγόμηνων προγραμμάτων απασχόλησης ανακυκλώνει την ανεργία χωρίς να δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας, αφού πρώτα μέσω τέτοιου προγράμματος προσέλαβε για την καθαριότητα των δικών του κτιρίων εκατοντάδες συμβασιούχους μερικής απασχόλησης των 330 ευρώ μηνιαίως, τους έχει απλήρωτους και ανασφάλιστους σχεδόν 4 μήνες τώρα.

Και σαν να μην έφθανε η απληρωσιά και ο εμπαιγμός τους από την διοίκηση του ΟΑΕΔ και την κυβέρνηση, έχουν το θράσος και από πάνω οι διοικούντες να προσπαθούν να εκφοβίζουν τους απλήρωτους συμβασιούχους για να μην κινητοποιηθούν οργανωμένα και διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, όπως τους προέτρεψε το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και ζήτησε την παρέμβαση του ΙΚΑ για το ότι δουλεύουν ανασφάλιστοι. Αυτό φάνηκε περίτρανα σήμερα στην συνέλευση που είχαν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στη Λάρισα, όπου με άνωθεν παρεμβάσεις τους απέτρεψαν να συμμετέχουν σ’ αυτή.

      Αυτά είναι τα αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ομηρία των εργαζομένων, ανύπαρκτα δικαιώματα και μισθούς πείνας, όλα φυσικά προς όφελος των εργοδοτών.

      Το ΕΚΝΛ, αξιώνει από την κυβέρνηση να σταματήσει ο εμπαιγμός στους συμβασιούχους τετραωρίτες εργαζόμενους στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ και να πάψει να τους εκφοβίζει για να μην κινητοποιηθούν.

      Οι δικαιολογίες για την απαράδεκτη καθυστέρηση, οι μετατοπίσεις ευθυνών αλλά και οι λύσεις που προτείνονται, με εργατολόγους και συνδικαλιστικές οργανώσεις που καλούνται να παίξουν το ρόλο του ΟΑΕΔ και του κράτους, αποτελούν κοροϊδία για τους εργαζόμενους.

      Εδώ και τώρα με ευθύνη του ΟΑΕΔ και της κυβέρνησης να πληρωθούν στο σύνολο τους τα δεδουλευμένα και να συνεχιστεί η εργασία τους, με μετατροπή των συμβάσεων τους σε πλήρους και σταθερής εργασίας.                                                                                                                                                                        5/9/2018

Η Διοίκηση