Καμία εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις που έδωσαν στην έκθεση Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ

Μοιράσου το άρθρο!

Καμία εμπιστοσύνη στις εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. Αυτοί που τσάκισαν συνειδητά τη ζωή των εργατοϋπαλλήλων, δεν πρόκειται να την κάνουν καλύτερη

Κανένας εργατοϋπάλληλος, άνεργος, συνταξιούχος, δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, που τσάκισαν την ζωή μας για χάρη των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, θα την κάνουν καλύτερη! Πίσω από την φασαρία και τα ψεύτικα διλήμματα που έβαλαν Τσίπρας και Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, προκύπτει σαφώς ότι οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ θυμίζουν τη γνωστή σπαζοκεφαλιά «βρες τις διαφορές».

      Και οι δύο είναι προσηλωμένοι στο μνημονιακό πλαίσιο, στη συνέχιση των αναδιαρθρώσεων που έχουν ανάγκη οι μεγαλοεπιχειρηματίες, πάνω απ’ όλα στον ευρωΝΑΤΟικό «μονόδρομο». Και οι δύο υπόσχονται στους εργαζόμενους ψίχουλα από την καπιταλιστική ανάπτυξη και τις επενδύσεις, που θα εξανεμιστούν από τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι διαφορές τους αφορούν στο από ποια τσέπη θα τα πάρουν από τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και τα φτωχά λαικά στρώματα, καθώς και την υπηρεσία που προσφέρει ο καθένας στο σύστημα και ποιος μπορεί να χειραγωγήσει καλύτερα τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους.

     Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, δεν πρέπει να δείχνουν καμία εμπιστοσύνη στα ψεύτικα τα λόγια τους. Δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή, δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε από τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.

Ο Μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους , είναι αυτός του αγώνα και της οργάνωσης στα ταξικά σωματεία(φώτο από το μπλοκ του Εργατικού Κέντρου στην Θεσσαλονίκη)

      Ο μόνος δρόμος για μας τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, είναι η οργάνωση και ο αγώνας μας, για την διεκδίκηση των σύγχρονων δικών μας αναγκών, κόντρα στην όποια αστική κυβέρνηση, την Ε.Ε και την εργοδοσία.

Απαιτούμε και δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και των άλλων αντιασφαλιστικών νόμων. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  • Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο, με ΣΣΕ και δικαιώματα.
  • Επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους, χωρίς άλλες προϋποθέσεις για όσο θα είναι στην ανεργία.
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, στους ΟΤΑ, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!
  • Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους άλλους λαούς. Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝατοικές βάσεις, έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.

18/9/2018

Η Διοίκηση