ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ-ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!

Το ΕΚΝΛ καταγγέλει την, από κοινού, απόφαση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό και πετάνε στην ανεργία άλλες 15.000 συμβασιούχους στην καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Η απόφαση είναι σαφής, όσο και αν σπέρνουν τον εφησυχασμό διάφορα συμφέροντα και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Δεσμεύεται μόνο για τη καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ ουσιαστικά προτείνει στους δημάρχους να προχωρήσουν σε προσλήψεις 2μήνων, απολύοντας 15.000 περίπου συναδέλφους συμβασιούχους από τους ΟΤΑ.

Ήδη η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θεωρεί τους δημάρχους που απέλυσαν τους συμβασιούχους δικαιωμένους (!), ενώ οι γνωστοί “μηχανισμοί ενημέρωσης” καλούν τους συναδέλφους στα γραφεία μισθοδοσίας και προσωπικού να τους απολύσουν, για να μην τους “καταλογιστούν”!

Κυβέρνηση και πλειοψηφία τις ΚΕΔΕ θέλουν να παραδώσουν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!

Το ΕΚΝΛ απαιτεί από τη κυβέρνηση να φέρει αμέσως στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα, για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Στηρίζει αυτό το αίτημα και τον αγώνα των εργαζόμενων που τους ετοιμάζουν απόλυση. Με τον αγώνα αυτό και την αλληλεγγύη όλων των συνδικάτων, μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδιά τους για απολύσεις. Ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, από το δικαίωμα για ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας!

Παράνομο και αντισυνταγματικό δεν είναι το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, αλλά αυτοί που το καταπατούν, όπως και όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Γι’ αυτό λέμε νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι του κεφαλαιοκράτη.

Το ΕΚΝΛ, καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια, όλων των Δήμων του Νομού Λάρισας, να μην προχωρήσουν σε καμία απόλυση συμβασιούχου και να στηρίξουν το αίτημα των συμβασιούχων για μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.