ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ 7 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 20 ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Μοιράσου το άρθρο!

Να σταματήσει τώρα η ποινικοποίηση των αγώνων

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, τα Σωματεία καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που κι αυτή «με την σειρά της»  , όπως η προηγούμενη των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ συνεχίζει να σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς  εργατικών-λαϊκών κατοικιών και τις κατασχέσεις, για να ψηφιστεί νόμος που θα τις προστατεύει.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή  20/5/2022  ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας συνάδελφος Τάσος Τσιαπλές, ο Άγγελος Σίμος, στέλεχος του ΠΑΜΕ  μαζί με άλλους  5 αγωνιστές δικάζονται γιατί το 2018 οργάνωσαν διαμαρτυρία μπροστά από την πύλη των δικαστηρίων της Λάρισας για να σταματήσει η διενέργεια πλειστηριασμών που αφορούσαν διάφορους συμπολίτες μας.

Οι διώξεις , η καταστολή απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα πάει χέρι-χέρι με την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης στην ζωή μας. Θέλουν να «φιμώσουν» τον λαό μας, να επιβάλουν σιωπητήριο επειδή η αγανάκτηση και η οργή φουντώνουν καθημερινά από την φτώχεια , την εξαθλίωση που τον καταδικάζουν.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, τα σωματεία , οι φορείς του  δεν τρομοκρατούνται και δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες  για την υπεράσπιση του δίκιου του εργαζόμενου λαού, που υποφέρει από τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, επιβάλουν άγρια φόρο ληστεία στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τώρα αρπάζουν τα σπίτια και το βιός του εργαζόμενου λαού, για τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και γενικότερα των καπιταλιστών.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας  και τα πρωτοβάθμια  σωματεία απαιτούν:

  • Να αθωωθούν οι 7 αδίκως κατηγορούμενοι   και να σταματήσουν όλες οι διώξεις συνδικαλιστών  και η ποινικοποίηση των αγώνων.
  • Να σταματήσουν  οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί εργατικών-λαϊκών κατοικιών, λαϊκών καταθέσεων και εργαλείων δουλειάς αυτοαπασχολούμενων.
  • Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία κάθε εργατικής-λαϊκής οικογένειας”.

Καλούμε τον λαό που υποφέρει διαχρονικά  από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου  να οργανωθούν στα σωματεία τους, να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας .

 Είναι λοιπόν η ώρα, ο εργαζόμενος λαός να πάρει στα χέρια του την  υπόθεση υπεράσπισης των δικαιωμάτων του.

Καλούμε τα Σωματεία, τους φορείς, τους εργαζόμενους της πόλης στην διαμαρτυρία μπροστά στα δικαστήρια στις 20/05, στις 9:00πμ.