ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ σήμερα , ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6:00 μμ στην Πλατεία Αβέρωφ-Ενάντια στο Συνέδριο-Φιέστα για τον Λαό Κυβέρνησης-Περιφέρειας

Μοιράσου το άρθρο!

Δελτίο Τύπου 11/10/2017

Συνδικαλιστές του ΕΚΝΛ, ανάρτησαν χτες το μεσημέρι, πανώ στην πρόσοψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με το οποίο καλούν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαικά στρώματα στην πανθεσσαλική συγκέντρωση που συνδιοργανώνει το ΕΚΝΛ, με τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και δεκάδες εργατικά σωματεία από όλη τη Θεσσαλία, την Τετάρτη 11 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ, στην Πλατεία της συνοικίας Αβέρωφ της Λάρισας, ενάντια στο συνέδριο-φιέστα της κυβέρνησης και περιφέρειας Θεσσαλίας, για να βροντοφωνάξουμε:

 

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ

 

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

 

Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που επαγγέλλονται η κυβέρνηση, τα κόμματα υποστηρικτές του εκμεταλλευτικού συστήματος και της Ε.Ε, Περιφέρεια και Δήμοι, η μεγαλοεργοδοσία, οι κυβερνητικοί & εργοδοτικοί συνδικαλιστές και μας καλούν να βάλουμε πλάτη, δεν είναι προς όφελος των εργατών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και ΕΒΕ.

 

Η ανάπτυξη στον καπιταλισμό θα αφορά την άνοδο των κερδών του κεφαλαίου και θα στηριχτεί στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργατών, με την φθηνή δουλειά, το τσάκισμα των εργατικών & ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην καταστολή του δικαιώματος της απεργίας και των εργατικών-λαικών αγώνων, στις ιδιωτικοποιήσεις και στο σάρωμα χιλιάδων μικρών αγροτών και ΕΒΕ.

Επίσης με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, το ξαναχάραγμα των συνόρων και νέα κύματα προσφύγων, για να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, παράλληλα με άλλα μέτρα για τη στήριξη της «ανταγωνιστικότητας» τους, όπως η πλούσια χρηματοδότηση από εθνικά & ευρωπαϊκά ταμεία.

Γυρίζουμε την πλάτη στην προσπάθεια εργοδοσίας, κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων και των αιρετών τους σε Περιφέρεια & Δήμους, να μας υποτάξουν στον δήθεν «εθνικό στόχο» της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, την οποία υπηρετούν και όσοι εμφανίζουν ως λύση την καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα.

 

Εμείς δεν δεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα στην ειρήνη τους, ούτε να θυσιαστούμε στον πόλεμό τους, για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Διεκδικούμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών-αντιασφαλιστικών νόμων, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους και άλλα μέτρα προστασίας τους, ΣΣΕ υποχρεωτικές για όλους, άμεση επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και της κατώτερης σύνταξης στα 600 ευρώ. Ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, κατάργηση της άγριας φοροληστείας, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, κοινωνική ασφάλιση και παιδεία για όλους. Να έχουν όλοι αξιοπρεπή σύνταξη στα 60 οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες, και 5 χρόνια νωρίτερα στα ΒΑΕ. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, να γίνουν δημόσια έργα για τις λαικές ανάγκες. Να πληρώσει την κρίση και το χρέος η πλουτοκρατία που τα δημιουργεί.

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτούς, καμία αλλαγή συνόρων, να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στη χώρα μας, έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Να γυρίζουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές που είναι σε ιμπεριαλιστικές αποστολές σε άλλες χώρες. Να πάψει η χώρα μας να πληρώνει τα 4 δις. ετησίως για ανάγκες του ΝΑΤΟ και να δίνονται αυτά για τις λαικές ανάγκες.

 

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, λέει πως υπάρχει κι άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που συμφέρει τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ και γι’ αυτόν παλεύουμε.

Είναι ο δρόμος που περνά μέσα από την οργάνωση σε γερά, ταξικά προσανατολισμένα σωματεία και στους χώρους δουλειάς και του ταξικού αγώνα της εργατικής τάξης με τη γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, ενάντια στα μνημόνια και κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κυβέρνηση και συνολικά ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, για να αναπτυχθούν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας προς όφελος του λαού, να αποδεσμεύσει τη χώρα από Ε.Ε και ΝΑΤΟ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να αποσύρει τη χώρα από ιμπεριαλιστικές στρατιωτικο-πολιτικές επεμβάσεις και πολέμους

Μόνο έτσι θα μπορέσει η εργατική τάξη και τα λαικά στρώματα να απολαύσουν τους καρπούς της δουλειάς τους και να ζήσουν μια ζωή χωρίς ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση  και πολέμους.

Ο αγώνας μας για να είναι αποτελεσματικός, τέτοιον προσανατολισμό πρέπει να έχει. Όλα μπορούμε να τα αλλάξουμε αν αποφασίσουμε να το κάνουμε. Η κατάσταση αυτό απαιτεί και πρέπει να το κάνουμε.