Δυναμική απάντηση στο συνέδριο απάτη Κυβέρνησης- περιφέρειας – Δημάρχων για την δήθεν δίκαια ανάπτυξη

Δυναμική απάντηση στο συνέδριο απάτη Κυβέρνησης- περιφέρειας – Δημάρχων για την δήθεν δίκαια ανάπτυξη

Μοιράσου το άρθρο!

Μαχητική-μαζική απάντηση έδωσαν εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία και συνταξιούχοι στην κυβερνητική φιέστα που διοργάνωσε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στη Λάρισα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στηρίχτηκε από τους δημάρχους των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την περιφέρεια Θεσσαλίας.
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, οι Ενώσεις Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Δεκάδες σωματεία, και συνταξιουχικές οργανώσεις από τις πόλεις της Θεσσαλίας διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αβέρωφ της Λάρισας δίνοντας δυναμική απάντηση στο αναπτυξιακό συνέδριο απάτη της κυβέρνησης που πραγματοποιούνταν στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ.

Η συγκέντρωσή των μαζικών φορέων στην Πλατεία Αβέρωφ

Κεντρικός ομιλητής στην συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσαπλές ο οποίος τόνισε ότι : Λίγα μέτρα πιο κάτω από τη διαδήλωση μας, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δημάρχους της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και τις εργοδοτικές οργανώσεις, υπό την προστασία των ΜΑΤ, έχουν στήσει ένα ακόμα συνέδριο-φιέστα για να εξωραΐσουν την βάρβαρη πολιτική τους, που εξαθλίωσε μαζικά τους εργάτες και τα φτωχά λαϊκά και να μοιράσουν ψεύτικες ελπίδες ότι τελειώνουν τα βάσανα μας και η ανάπτυξη που επαγγέλλονται θα είναι δίκαιη, για να υποτάξουν το λαό στα συμφέροντά τους ξανά.
Όσες «ταυτότητες φύλου» κι αν αλλάξει η κυβέρνηση, πάντα θα είναι κυβέρνηση του κεφαλαίου και μάλιστα η καλύτερη για την βρώμικη δουλειά.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσαπλές, έκανε την κεντρική ομιλία

Μπροστά μας είναι η 3η αξιολόγηση που θα φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και η συνέχιση της επιτροπείας τουλάχιστον ως το 2060, με βάση τις συμφωνίες με την Ε.Ε.
Έρχονται νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, Ν/Σ ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων, αύξηση της βαριάς φορολογίας για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας συνεχίζοντας την ομιλία του τόνισε ότι: «Εκεί στο συνέδριό τους, συζητούν πως θα στηρίξουν τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου για αύξηση των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς του, στη Θεσσαλία και γενικότερα. Συζητούν πως θα υλοποιήσουν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, για οριστική κατάργηση των ΚΣΣΕ, για ακόμα μεγαλύτερη μείωση φορολογίας για το κεφάλαιο, για την μείωση και κατάργηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι, ανεργία, φτώχεια και νοικοκυριά χωρίς νερό και ρεύμα σημαίνει για το λαό της Θεσσαλίας η” ανάπτυξη” τους

Αναφερόμενος στο τι σημαίνει για τη Θεσσαλία η καπιταλιστική ανάπτυξη που προωθεί η κυβέρνηση, σημείωσε, ανάμεσα στα άλλα, ότι έχουν διαγράψει την Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό, το Δέρμα, την ΕΒΖ και άλλους σημαντικούς κλάδους για την περιοχή και το λαό, ενώ συζητούν για την παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο της Ενέργειας (υδροηλεκτρικά, ΑΠΕ, λιγνίτης), του ΟΣΕ, των αεροδρομίων, του λιμανιού του Βόλου, των ακτών και των ορεινών όγκων της περιοχής κ.ά., φορτώνοντας περισσότερα βάρη στις πλάτες του λαού και τσακίζοντας τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η ανάπτυξη σας τσακίζει της ζωές μας, αγώνας αντεπίθεση η επιλογή μας

Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που επαγγέλλονται η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα υποστηρικτές του εκμεταλλευτικού συστήματος, η μεγαλοεργοδοσία, μαζί με την περιφέρεια και τους δήμους, στην οποία μας καλούν να βάλουμε πλάτη, δεν είναι προς όφελος μας.
Και στην ανάπτυξή τους οι απλήρωτοι των πρώην Σ-Μ Λάρισα, της πρώην ΕΑΣ, του Χατζηδήμα και χιλιάδες ακόμα συνάδελφοί μας, θα παραμένουν απλήρωτοι ή θα τους δίνουν κουπόνια για Σ-Μ αντί για μισθό. Αυτοί που τους κόβουν το ρεύμα, την θέρμανση, το νερό, που δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, να πάνε στο γιατρό, να πάρουν τα φάρμακα, να σπουδάσουν τα παιδιά τους, θα αυξάνονται.

Δεκάδες σωματεία από όλη την Θεσσαλία συμμετείχαν στην συγκέντρωση , απορρίπτοντας την δίκαια ανάπτυξη των καπιταλιστών

Οι περισσότεροι από τους 65.000 ανέργους της Θεσσαλίας, θα παραμείνουν άνεργοι και χωρίς επίδομα ανεργίας κι ας λένε ότι μειώθηκε η ανεργία σε %, αφού όσοι προσλήφθηκαν, σχεδόν το ίδιο απολύθηκαν, αλλά και αυτοί που προσλήφθηκαν είναι με μερική απασχόληση που σημαίνει 1 θέση εργασίας σε 2 άτομα, ενώ οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου (1 μηνός, 1 βδομάδας και 1 μέρας, αυξήθηκαν την τελευταία 4ετία 130%) και 500 χιλ. έφυγαν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά.Αλλά και όσοι πιάσουν δουλειά θα είναι συνήθως προσωρινή, με μερική απασχόληση όπως στους Δήμους, στα Σ-Μ, σε πολλά εργοστάσια και άλλες επιχειρήσεις, οι μισθοί και οι συντάξεις, θα μειωθούν περισσότερο.

Υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής αρκετά πλήρωσαν την κρίση του κεφαλαίου, δεν θα πληρώσουν και την ανάπτυξή του, αναφέρθηκε στον άλλο δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, ο οποίος περνά μέσα από την οργάνωση του αγώνα για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, για να αναπτυχθούν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας προς όφελος του λαού.

 

Επίσης ομιλία έκανε ο Κώστας Τζέλας γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας  επεσήμένωντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης, με την υλοποίηση των επιλογών της ΚΑΠ της ΕΕ, των συμφωνιών του ΠΟΕ, των μέτρων όλων των μνημονίων, επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματικών ομίλων, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

οι μικροί και μεσαίοι φτωχοί αγρότες που ξεκληρίζονται από την “δίκαια ανάπτυξη”, ήρθαν στην συγκέντρωση με δεκάδες τρακτέρ και ενώθηκαν με τους εργαζόμενους, ανέργους, νεολαία, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους

Συνεχίζοντας τόνισε ότι η πάλη των μικρομεσαίων αγροτών κατά της πολιτικής ξεκληρίσματός τους έχει ως προοπτική μια εντελώς διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, μακριά κι ενάντια στα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, η οποία θα διασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στον αγρότη, επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού, φτηνές πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία

Οι Ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων Θεσσαλίας στην πορεία

χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απηύθυνε και ο Π. Ηλιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη και την ίδια ώρα κόβει τα δωρεάν συγγράμματα για τους φοιτητές και ετοιμάζεται να κόψει τη σίτιση και το στεγαστικό επίδομα.

“Μας έχουν πάρει τα αυτιά για τη δίκαιη ανάπτυξη που έρχεται, για τη στήριξη στη νεολαία, την ώρα που εν έτη 2017 μας κόβουν βιβλία και επιδόματα» τόνισε οΠ. Ηλιάδης

Αμέσως μετά το τέλος τον ομιλιών οι συγκεντρωμένοι με τα συνθήματα  “Η ανάπτυξή τους τσακίζει τις ζωές μας ” κατευθύνθηκαν με πορεία στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ που διεξάγονταν το συνέδριο απάτη για την δήθεν δίκαια ανάπτυξη.

Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με  διμοιρίες ΜΑΤ και αστυνομικές κλούβες που είχε στήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την συμμετοχή των δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, προκείμενου να μην «ενοχληθούν» από την παρουσία των διαδηλωτών.

Δίκαια ανάπτυξη πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ , φέρνουν κυβέρνηση, δήμαρχοι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και περιφέρεια Θεσσαλίας

Οι διαδηλωτές έστειλαν ισχυρό μήνυμα στους συμμετέχοντες στην κυβερνητική φιέστα βροντοφωνάζοντας τα συνθήματα τους «σ’ ανάπτυξη και κρίση πληρώνουν οι εργάτες, τέρμα οι θυσίες για τους κεφαλαιοκράτες», «η ανάπτυξη του Τσίπρα και του Μητσοτάκη φορτώνει κι άλλα βάρη στου λαού την πλάτη»«Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να’ ρθουν τα πάνω κάτω».

Η αστυνομοκρατία σταμάτησε την πορεία, όχι όμως και τα συνθήματα των διαδηλωτών.«η ανάπτυξη του Τσίπρα και του Μητσοτάκη φορτώνει κι άλλα βάρη στου λαού την πλάτη»

Την αστυνομοκρατία κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας καλώντας τους διαδηλωτές να συνεχίσουν με πορεία στο κέντρο της Λάρισας

Διαβάστε στο σύνδεσμο που ακολουθεί ολόκληρη την ομιλία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου

Ομιλία Τσιαπλέ στη συγκέντρωση ενάντια στο συνέδριο-απάτη