Χαιρετίζουμε, τους εκατοντάδες από όλη τη Θεσσαλία που συμμετείχαν στην μεγάλη συγκέντρωση και πορεία, ενάντια στο αστυνομοκρατούμενο συνέδριο φιέστα

Εκατοντάδες εργαζόμενοι,, άνεργοι συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, φοιτητές-σπουδαστές και γυναίκες από τη Λάρισα και τους άλλους θεσσαλικούς νομούς, πήραν μέρος στην πορεία ενάντια στην κυβερνητική φίεστα

Μοιράσου το άρθρο!

Δελτίο Τύπου 12/10/2017

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, κόντρα σε όσους συνειδητά προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν και να μειώσουν την μεγάλη συγκέντρωση που οργανώθηκε από το ΕΚΝΛ, τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και πάνω από 50 σωματεία απ’ όλη τη Θεσσαλία, χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, φοιτητές-σπουδαστές και γυναίκες από τη Λάρισα και τους άλλους θεσσαλικούς νομούς, που συμμετείχαν χθές στην μεγάλη συγκέντρωση και πορεία, ενάντια στο συνέδριο φιέστα που έστησαν η Κυβέρνηση, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την συμμετοχή των δημάρχων και των εργοδοτικών οργανώσεων, και υπο την προστασία των ΜΑΤ και τεράστιας αστυνομικής δύναμης και τη εξόφθαλμη στήριξη των αστικών ΜΜΕ, προκειμένου να εξωραΐσουν την βάρβαρη αντιλαική πολιτική τους και να καλλιεργήσουν ψεύτικες ελπίδες ότι η ανάπτυξη που επαγγέλλονται θα είναι δίκαιη και θα λύσει τα προβλήματα.

Τεράστια αστυνομική δύναμη, με 10 διμοιρίες ΜΑΤ και κλούβες, στήθηκε για να προστατέψει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ καθώς και τούς δημάρχους των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Με τη μαζική τους συμμετοχή, έστειλαν ισχυρό εργατικό – λαϊκό μήνυμα ότι αρκετά πληρώσαμε για την κρίση του κεφαλαίου, δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε και την ανάπτυξή του με νέες θυσίες. Ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε με τα ψίχουλα, αλλά διεκδικούμε την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας, να πληρώσει επιτέλους η πλουτοκρατία.

κυβέρνηση και αστικά μέσα προσπάθησαν να κρύψουν από το λαό της Θεσσαλίας την μεγάλη, οργανωμένη κινητοποίηση του ταξικού κινήματος

Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που επαγγέλλονται η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα υποστηρικτές του εκμεταλλευτικού συστήματος, η μεγαλοεργοδοσία, μαζί με την περιφέρεια και τους δήμους, στην οποία μας καλούν να βάλουμε πλάτη, δεν είναι προς όφελος των εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών.

Η ανάπτυξη στον καπιταλισμό δεν μπορεί να είναι για όλους, ούτε δίκαιη. Αφορά την άνοδο των κερδών του κεφαλαίου και θα στηριχτεί στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργατών και στο σάρωμα των μικρών αγροτών & ΕΒΕ.  Επίσης στην καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, το ξαναχάραγμα των συνόρων και νέα κύματα προσφύγων, για να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Και στην καπιταλιστική ανάπτυξη, οι περισσότεροι άνεργοι, θα παραμείνουν άνεργοι και χωρίς επίδομα ανεργίας, όσοι θα βρουν δουλειά θα είναι συνήθως με μερική και προσωρινή απασχόληση, με άθλιους μισθούς και χωρίς δικαιώματα, οι απλήρωτοι θα παραμένουν απλήρωτοι, οι μισθοί και οι συντάξεις σε άθλια επίπεδα, η φοροληστεία θα είναι παρούσα. Τα έργα για τις λαικές ανάγκες (όπως δομές υγείας, παιδείας, παιδικοί σταθμοί, σπουδαστικές εστίες, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας, για άρδευση & ύδρευση, όπως η εκτροπή του Άνω ρου του Αχελώου), πάνε στην άκρη, γιατί δεν συμφέρουν το κεφάλαιο.

Για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, πάνω στα ερείπια που δημιούργησαν τα 3 μνημόνια και οι εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι, που ψήφισαν και εφαρμόζουν απαρέγκλιτα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έρχεται η 3η αξιολόγηση που θα φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα, η συνέχιση της επιτροπείας τουλάχιστον ως το 2060, με βάση τις συμφωνίες που υπέγραψαν με την Ε.Ε.

Έρχονται νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, Ν/Σ ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων, αύξηση της βαριάς φορολογίας για τους εργαζόμενους και τα λαικά στρώματα, παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας.

Το μπλοκ των εργατικών σωματείων της Μαγνησίας στην συγκέντρωση

Επομένως, τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και η πολιτική της για την ανάπτυξη, είναι μια απάτη για τους εργαζόμενους και παράδεισος για το μεγάλο κεφάλαιο. Άλλωστε η καπιταλιστική ανάπτυξη, έφερε την κρίση και γι’ αυτό πρέπει να απορριφτεί αυτή και γενικά ο καπιταλιστικός τρόπος οργάνωσης της οικονομίας.

Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στην προσπάθεια εργοδοσίας, κυβέρνησης, αστικών κομμάτων και των αιρετών τους σε Περιφέρεια & Δήμους, να τους υποτάξουν στον δήθεν «εθνικό στόχο» της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, την οποία υπηρετούν και όσοι εμφανίζουν ως λύση την καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα.

Εμείς δεν δεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα στην ειρήνη τους, ούτε να θυσιαστούμε στον πόλεμό τους, για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Διεκδικούμε οργανωμένα μέσα από τα ταξικά συνδικάτα και στους χώρους δουλειάς, την κατάργηση όλων των αντεργατικών-αντιασφαλιστικών νόμων. Να μην περάσει ο αντιαπεργιακός νόμος και το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργατών. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο.

Επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους. Άμεση επαναφορά των ΣΣΕ που θα είναι υποχρεωτικές για όλους, άμεση επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και της κατώτερης σύνταξης στα 600 ευρώ. Επιστροφή όλων των κλεμμένων σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, κατάργηση της άγριας φοροληστείας, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, κοινωνική ασφάλιση και παιδεία για όλους. Σύνταξη στα 60 οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες, και 5 χρόνια νωρίτερα στα ΒΑΕ. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, να γίνουν δημόσια έργα για τις λαικές ανάγκες, να προχωρήσει η εκτροπή του Άνω ρου του Αχελώου. Να πληρώσει την κρίση και το χρέος η πλουτοκρατία που τα δημιουργεί.

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτούς, καμία αλλαγή συνόρων, να κλείσουν οι ξένες βάσεις στη χώρα μας, έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που είναι σε ιμπεριαλιστικές αποστολές σε άλλες χώρες. Να πάψει η χώρα μας να πληρώνει 4 δις. ετησίως για ανάγκες του ΝΑΤΟ και να δίνονται αυτά για τις λαικές ανάγκες.

Δυναμώνουμε τα συνδικάτα, πορευόμαστε με το ΠΑΜΕ. Να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία

Υπάρχει κι άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που συμφέρει τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ και γι’ αυτόν παλεύουμε.

Είναι ο δρόμος που περνά μέσα από την οργάνωση σε γερά, ταξικά προσανατολισμένα σωματεία και στους χώρους δουλειάς και του ταξικού αγώνα της εργατικής τάξης με τη γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, ενάντια στα μνημόνια και κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κυβέρνηση και συνολικά ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, για να αναπτυχθούν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας προς όφελος του λαού, να αποδεσμεύσει τη χώρα από Ε.Ε και ΝΑΤΟ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να αποσύρει τη χώρα από ιμπεριαλιστικές στρατιωτικο-πολιτικές επεμβάσεις και πολέμους.  Μόνο έτσι θα μπορέσει η εργατική τάξη, οι μικροί αγρότες και επαγγελματίες να απολαύσουν τους καρπούς της δουλειάς τους και να ζήσουν μια ζωή χωρίς ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους.

Η διοίκηση