Τετάρτη 25 Οκτώβρη 7 μ.μ :Συγκέντρωση και πορεία για το δικαίωμα στην απεργία και την συνδικαλιστική δράση

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χτυπήσει το δικαίωμα των εργαζομένων στην οργάνωση τους στα σωματεία και στην απεργία (φώτο από την απεργιακή πορεία στις 17 Μαίου)

Μοιράσου το άρθρο!

 

 

Όλοι στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και στην πορεία στο κέντρο της πόλης, την Τετάρτη 25 Οκτώβρη, 7 μ.μ, για να βροντοφωνάξουμε:

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, από τα σωματεία και την συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, ετοιμάζεται σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης και με την στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να δώσει ένα σημαντικό χτύπημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Δε φτάνει η μαζική λαϊκή χειραγώγηση, τα ψέματα και οι αυταπάτες που αξιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει στην κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου. Δε φτάνουν το 3ο μνημόνιο που ψήφισε και οι εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν τσακίσει τη ζωή των εργατικών & λαϊκών οικογενειών.

Έρχεται τώρα, σε συνθήκες «ανάκαμψης» της οικονομίας όπως λένε, να οργανώσει χτύπημα στην οργάνωση των εργατικών αγώνων και στο απεργιακό δικαίωμα. Γιατί γνωρίζει εκ των προτέρων ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που διακηρύσσει θα γίνει στο έδαφος της κατάργησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων, θα είναι ένας κόφτης διαρκείας για το λαό, νέα λεηλασία στο λαϊκό εισόδημα και νέα συρρίκνωση δικαιωμάτων θα συνοδεύσει την ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών.

Μπροστά σ’ αυτή τη βαρβαρότητα για λογαριασμό του κεφαλαίου, ετοιμάζεται να βάλει τους εργατικούς διεκδικητικούς αγώνες στον πάγο. Δε θα τους περάσει!

Η πείρα έχει αποδείξει ότι αντιλαϊκά μέτρα και καταστολή πάνε χέρι – χέρι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αναλάβει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Να χτυπήσει το δικαίωμα στη απεργία, την οργανωτική δομή του κινήματος, τον τρόπο με τον οποίο θα οργανώνονται οι εργάτες. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ενορχηστρωμένη παρέμβαση κυβέρνησης και εργοδοσίας στα συνδικάτα, με μακρύ χέρι τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ενισχύσουν με μια απίστευτη τρομοκρατία έναν μηχανισμό που έχουν βαφτίσει «σωματείο» στο χώρο των Σούπερ Μάρκετ στην Αττική, στο οποίο οι εργοδότες πήγαιναν ομαδικά και υποχρεωτικά τους εργαζόμενους να ψηφίσουν, δίνοντας και το ψηφοδέλτιο που θα ψήφιζαν.

Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς μεγαλώνει, η εργοδοσία με την ανοχή της κυβέρνησης ξεσαλώνει. Απολύσεις πρωτοπόρων συναδέλφων σε χώρους δουλειάς, εργαζόμενων ακόμα και εκλεγμένων μελών Διοικητικών Συμβουλίων, που υποτίθεται ότι «προστατεύονται» από τη σημερινή νομοθεσία, με μοναδικό τους «παράπτωμα» ότι πρωτοστατούν στους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στα εργοδοτικά εγκλήματα.  Το 90% των απεργιών που φτάνουν στα δικαστήρια κρίνονται παράνομες ενώ έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία από μηνύσεις και διώξεις ενάντια στους εκπροσώπους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με αποφάσεις που πολλές φορές κρίνουν ένοχους τους εργαζόμενους που μπαίνουν μπροστά, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των εργατών.

Ετοιμάζονται, λοιπόν, εντείνοντας την καταστολή, να βάλουν καινούρια εμπόδια στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων, να επιβάλουν ακόμα μεγαλύτερη αναλυτική καταγραφή και παρακολούθηση των πρωτοπόρων εργαζομένων με ηλεκτρονικό μητρώο από το αστικό κράτος, οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων για να μην μπορούν να αναπτύξουν δράση.

ΝΑ ΣΥΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΚΑΘΕ ΤΙΜΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Κανείς εργατοϋπάλληλος μόνος απέναντι στο αστικό κράτος, στην αστική δικαιοσύνη και την εργοδοσία. Για ένα κίνημα μαζικό και ατσαλωμένο από την καθημερινή πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, με σωματεία ζωντανά που θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωρούν στην ανάπτυξή τους.

Τώρα να οργανωθεί η ενημέρωση και η αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο. Να γίνουν συνεδριάσεις Δ.Σ και Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να οργανωθεί η διαμαρτυρία με συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις κάθε μορφής από κάθε σωματείο.

Αν τολμήσουν να φέρουν απεργοκτόνο νόμο, το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θα οργανώσει συγκέντρωση και παράλληλα αποφάσισε 24ωρη πανεργατική απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει τον νέο νόμο για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και τον περιορισμό των εργατικών ελευθεριών για την οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

 

Οκτώβρης 2017                                    Δ.Σ Ε.Κ.Ν.Λ