Πικετοφορία για να αποσυρθεί η τροπολογία που περιορίζει το δικαίωμα στην Απεργία

Αμέση ήταν η απάντηση των σωματείων στην στην αθλιότητα της κυβέρνησης να φέρει σαν τον κλέφτη τροπολογία στη Βουλή για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος

Μοιράσου το άρθρο!

 

Δελτίο Τύπου   5/12/2017

      Στο δρόμο του αγώνα για να μην περάσει το νέο αντεργατικό έκτρωμα βρέθηκαν την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 6.30 το απόγευμα εργαζόμενοι και διοικητικά συμβούλια πρωτοβάθμιων σωματείων, ενάντια στην αθλιότητα της κυβέρνησης να φέρει σαν τον κλέφτη τροπολογία στη Βουλή για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, της οργάνωσης και της πάλης των εργατών. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργάνωσε πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης αξιώνοντας να μην αποσυρθεί η  τροπολογία που περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία.

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης).

Εργαζόμενοι και διοικητικά συμβούλια ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και πήραν μέρος σε πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Ν. Παππά για τον HELLAS SAT, που ψηφίζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλιότητα της κυβέρνησης αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι η τροπολογία θα συζητηθεί σε μία και μόνο -την αυριανή- συνεδρίαση καθώς το νομοσχέδιο έχει περάσει από την αρμόδια Επιτροπή.