Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους σεισμοπαθείς των χωριών της Αμυγδαλέας – Κουτσόχερου

Μοιράσου το άρθρο!

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΕΚΝΛ, μαζί με αντιπροσωπείες Σωματείων επισκέφθηκαν χωριά που έχουν πληγεί από τον σεισμό και παρέδωσαν υλική βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους τους.

Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών όπως και άλλων, συνεχίζουν να βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις, αφού έναν και πλέον μήνα μετά τον σεισμό η κυβέρνηση της ΝΔ και όλοι οι υπόλοιποι φορείς που είναι υπεύθυνοι δεν έχουν λύσει επί της ουσίας βασικά ακόμα προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών δεν έχουν πάρει ακόμα την οικονομική βοήθεια που εξαγγέλθηκε αμέσως μετά τον σεισμό. Επιπλέον πολλά σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές με την μετασεισμική δραστηριότητα που ακολουθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν σε αυτά και ενώ τα κοντέϊνερ που και αυτά έχουν υποσχεθεί ότι θα φτάσουν άμεσα ακόμα πηγαίνουν.  

Από την αντιπροσωπεία τονίστηκε πως το ΕΚΝΛ από την πρώτη στιγμή, εκτός της πρωτοβουλίας για την οργάνωση της αλληλεγγύης στους σεισμοπαθείς, υιοθέτησε τα αιτήματα για την άμεση ολοκλήρωση του ελέγχου των σπιτιών και των υποδομών της περιοχής, την αποκατάσταση των ζημιών , την αποζημίωση τους στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αποκλεισμούς λόγω γραφειοκρατικών και νομικών εμποδίων. Θα είμαστε δίπλα τους στον αγώνα για την διεκδίκηση όλων των αναγκαίων όρων για την αποκατάσταση των παραπάνω ζητημάτων.

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους απλούς ανθρώπους, φορείς, επαγγελματίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Η προσπάθεια συνεχίζεται, η αλληλεγγύη είναι ανάγκη να δυναμώσει.

Περιγραφή: ergatiko-kentro-larisa.jpgΗ  Διοίκηση