Για την 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία

Μοιράσου το άρθρο!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας χαιρετίζει και στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία για την 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Απρίλη, οι οποίοι λένε «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, στην είσοδο των ιδιωτικών γραφείων στην έκδοση των συντάξεων και στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα για τις επικουρικές που προωθεί η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά ταχύτατα στο παραπέρα ξήλωμα του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και στην ουσία εμπαίζει τους συνταξιούχους για τη σύνταξη που τάχα «θα βγαίνει με το πάτημα ενός κουμπιού» και για τα ιδιωτικά γραφεία που θα εκδίδουν – με το αζημίωτο – συντάξεις.

Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να στοχοποιεί τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία επιρρίπτοντας πάνω τους την ευθύνη για τις εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν και στρέφοντας τους συνταξιούχους εναντίον τους. Μία λογική που έρχεται από πολύ παλιά, προσπαθώντας να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό και να κρύψει τον πραγματικό ένοχο που δεν είναι άλλος από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και όλων των προηγούμενων, που υποστελέχωναν και συνεχίζουν την ίδια πρακτική δημιουργώντας τεράστια προβλήματα με την εντεινόμενη υποστελέχωση.

Συγχρόνως στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αντιασφαλιστικής επίθεσης, μετά τον νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ και το σχετικό ρετουσάρισμα που του έκανε πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, τώρα στην ημερήσια διάταξη μπαίνουν η διάλυση των επικουρικών συντάξεων, η πλήρης ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, η μετατροπή δηλαδή των εργαζομένων από ασφαλισμένους σε «επενδυτές».

Απέναντι στην νέα επίθεση οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι  να δώσουν την δική αποφασιστική απάντηση δυναμώνοντας την οργάνωση και τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Η  Διοίκηση