ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μοιράσου το άρθρο!

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας απευθύνει πλατύ κάλεσμα στα Σωματεία της περιοχής μας, σε κάθε συνδικαλιστή , πρωτοπόρο εργαζόμενο που προβληματίζεται  να πάρει μέρος στην σύσκεψη που διοργανώνει την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη  και ώρα 7:30μμ. στον αύλειο χώρο του 1ου Λυκείου Λάρισας .

Να συζητήσουμε για τον συντονισμό και την οργάνωση της πάλης για την  προστασία της υγείας του λαού και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Να προετοιμάσουμε την αποφασιστική, μαζική και μαχητική αγωνιστική μας απάντηση για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη συλλογική οργάνωση και πάλη, στη δουλειά με δικαιώματα. Να οργανώσουμε την πάλη ώστε να μείνει στα χαρτιά ο νόμος – έκτρωμα Χατζηδάκη και να ξηλωθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Η περίοδος που προηγήθηκε σημαδεύτηκε από πυκνές εξελίξεις και ένταση της επίθεσης στην ζωή και στα δικαιώματά μας που ανέδειξαν για άλλη μια φορά πως η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο από την πολιτική που βάζει τις ανάγκες μας στην μέγγενη του κριτηρίου του «κόστους κι οφέλους» για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτό επιβεβαιώνει και η πρόσφατη πείρα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην χώρα μας(Εύβοια, Πελοπόννησο, Αττική)  και την εγκληματική πολιτικής σε βάρος της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανθρώπινης ζωής. Αυτό δείχνει η διαχείριση της πανδημίας που μετατρέπει το εμβόλιο από όπλο της επιστήμης σε όπλο διαχωρισμού των εργαζομένων, χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων, παραπέρα ιδιωτικοποίησης της υγείας.

Τα αντεργατικό έκτρωμα, τα  αντιλαϊκά νομοσχέδια που ψηφίστηκαν όλους αυτούς τους μήνες, οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά δείχνουν πως η επίθεση στην ζωή μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μπροστά έχουμε νέα καταιγίδα αντεργατικών μέτρων που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ.

Δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας. Το δυνάμωμα της οργάνωσης , η συσπείρωση στα συνδικάτα μας είναι η δική μας απάντηση. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την αναμέτρηση.

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρει μέρος στην συζήτηση.