ΤΟ ΕΚΛ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Μοιράσου το άρθρο!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας εκφράζει την βαθιά της θλίψη για την απώλεια του δημιουργού του λαού μας Μίκη Θεοδωράκη.

Οι δημιουργίες του για περισσότερο από 50 χρόνια σημάδεψαν όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του τόπου μας μιας και τα έργα του εξέφραζαν τα βάσανα, τις αγωνίες, αλλά και τους αγώνες και τις ελπίδες του κόσμου του μόχθου κόντρα στην αδικία και την εκμετάλλευση.

Ο Μίκης Θεοδωράκης πίστευε ότι ό λαός έχει τη δύναμη να κατακτήσει ό, τι πιο υψηλό και όμορφο δημιουργεί ο άνθρωπος στην ιστορία του. Για αυτό τον λόγο και με ιερή αφοσίωση καλλιέργησε μία τέχνη που ανυψώνει τον λαό.  

Τα έργα του Μίκη τραγουδήθηκαν σε θέατρα, σε στάδια, σε ορχήστρες, αλλά και σε δρόμους και εργοστάσια, σε φυλακές και εξορίες.

Έργα που συγκίνησαν, ζεσταίνοντας τις καρδιές των εργατών, χαρίζοντας χαμόγελα στα χείλη απεργών, έδωσαν δύναμη στα χέρια που γινόντουσαν σφιγμένες γροθιές, σήκωσαν κεφάλια που είχαν σκύψει, κράτησαν ζωντανή την ελπίδα σε καιρούς δύσκολους.

Τα τραγούδια και η μουσική του Μίκη ήταν, είναι και θα είναι, σύντροφος των αγώνων, των συλλαλητηρίων, των απεργιών και των διαδηλώσεων της εργατικής τάξης. Θα μας συντροφεύουν καθημερινά, μέχρι να φτάσει η στιγμή που «…Θα σημάνουν οι καμπάνες»

Η Διοίκηση