ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ 5Ης ΥΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!

Δίπλα στους συμβασιούχους θα είναι το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας στη κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 10 Ιουνίου 8.30 έξω απ΄τη 5η ΥΠΕ προκειμένου να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους .

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καταγγέλλει την τακτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της 5η ΥΠΕ αφού αξιοποιώντας νόμους που έχουν ψηφιστεί διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, είτε συνεχίζουν την τακτική της ομηρίας των εργαζομένων στην υγεία, είτε τους απολύουν (όπως συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση) παραδίνοντας τους συγκεκριμένους τομείς των Κέντρων Υγείας σε ιδιώτες – εργολάβους.

          Έφτασε η ώρα λοιπόν να ξεχαστούν οι «ήρωες» του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, να απολυθούν και να συρθούν και αυτοί με τη σειρά τους στις λίστες της ανεργίας του ΟΑΕΔ για να καταφθάσουν οι επόμενοι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου μέχρι να έρθει και η δική τους ώρα.

        Ως Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στηρίζουμε τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα των υγειονομικών και απαιτούμε :

  • Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου
  • Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2021 όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία.
  • Να ακυρωθούν τώρα οι συμβάσεις της 5ης ΥΠΕ με τις εργολαβικές εταιρείες για την καθαριότητα και τη φύλαξη των Κέντρων Υγείας.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην πρόνοια.
  • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα  όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.        

Η Διοίκηση

Περιγραφή: ergatiko-kentro-larisa.jpg