Όλοι στον δρόμο του αγώνα για ζωή με δικαιώματα. Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα.

Μοιράσου το άρθρο!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 2022 7.00ΜΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες

Είναι ώρα ευθύνης απέναντι στις δύσκολες ημέρες που περνάμε εμείς και οι οικογένειές μας. Να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει καθημερινά τις ζωές μας. Για αυξήσεις στους μισθούς, για αγαθά-είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα και ρεύμα φθηνά για τον λαό!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα με απεργιακή απάντηση 9 Νοέμβρη!

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο …

Οι λογαριασμοί ρεύματος που έρχονται στα σπίτια μας να  είναι ένα μόνιμο ηλεκτροσόκ ! Να είναι για πάρα πολλούς σχεδόν ένα μηνιάτικο την φορά . Οι μισθοί και το εισόδημά μας να εξαντλείται το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Πάει πολύ να μας απειλούν να μας κόψουν και τα στοιχειώδη εάν δε πληρώσουμε τους λογαριασμούς ή δεν περιορίσουμε κι άλλο τις ανάγκες μας , για να πιαστούν οι στόχοι της «εξοικονόμησης» ρεύματος, όταν ένα στα δύο νοικοκυριά δεν μπορεί ούτε και τώρα να πληρώσει τους λογαριασμούς, έχοντας περιορίσει στο ελάχιστο την κατανάλωση ρεύματος.

 Να στερούμαστε διαρκώς και τα ποιο βασικά που χρειαζόμαστε για την διατροφή μας Οι τιμές  στα σούπερ μάρκετ είναι απλησίαστες. . Να ζούμε στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και να λείπει το φαϊ από το τραπέζι….

Από την μια τα υπέρογκα ενοίκια να κάνουν το «κεραμίδι στο κεφάλι μας», την στέγη, είδος πολυτελείας  κι από την άλλη να απειλούν να πετάξουν στον δρόμο χιλιάδες οικογένειες με τους πλειστηριασμούς(μόνο στην Λάρισα είναι πάνω από 200 μέχρι τέλος του χρόνου) .

Τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε σχολειά χωρίς εκπαιδευτικούς , χωρίς καθαριότητα, χωρίς θέρμανση και προστασία από την πανδημία. Η υγεία μας να βρίσκεται διαρκώς σε κίνδυνο χωρίς μέτρα ασφάλειας στην δουλειά και με νοσοκομεία χωρίς υγειονομικούς, υλικά και χρηματοδότηση.

Δεν χρωστάμε σε κανέναν και δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα τους!

Δεν μπορούμε άλλο να στριμώχνουμε τις ανάγκες μας ανάμεσα σε voucher και pass και να βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στην φτώχεια . Αυτά που ανακοινώσε η κυβέρνηση στην ΔΕΘ ως δήθεν μέτρα αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης είναι «παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του». Δεν είναι αντίδοτο στην εξαθλίωση μας και είναι μόνο ελάχιστα από όσα έχουν πάρει από την τσέπη μας με την τεράστια φοροληστεία. Μόνο το 1ο επτάμηνο του 2022 βγήκαν κατά κύριο λόγο  από τις τσέπες μας επιπλέον 4,8 δις ευρώ από ότι προβλεπόταν(+17 %).

Όλα αυτά δεν τα γεννά κάποιος «εξωγενής παράγοντας» , κάποια θεομηνία αλλά η επιλογή για την στήριξη των κερδών επιχειρηματικών ομίλων με την πολιτική της απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, του χρηματιστηρίου ενέργειας, την πράσινης μετάβασης κι ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα βέβαια που η κυβέρνηση μοιράζει «ψίχουλα με δόσεις»  στις λαϊκές οικογένειες , ξεπερνάει τον εαυτό της στην στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μόνο μέσω του ταμείου ανάκαμψης θα διαθέσει 11 δις ευρώ σε κάθε είδους επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές.

Δεν προσαρμόζουμε την ζωή μας στα όρια της εξαθλίωσης. Οργανώνουμε την πάλη μας, δυναμώνουμε την αλληλεγγύης μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 7:00μμ, στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η κυβέρνηση μας προετοιμάζει πως έρχεται «δύσκολος χειμώνας» για να μας μάθει να ζούμε με τα λίγα. Να θεωρούμε ως δεδομένο πως θα ζούμε μες το κρύο και την στέρηση.

Όμως πια γνωρίζουμε την απάντηση, ξέρουμε την λύση! Το δρόμο δείχνουν οι μεγάλοι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Σε χώρους δουλειάς που εργαζόμενοι με τα Σωματεία μας συγκρούστηκαν με την εργοδοσία , την κυβέρνηση τους μηχανισμούς τους. Για να περιφρουρήσουν τα δικαιώματά τους, για να διεκδικήσουν την υπογραφή ΣΣΕ. Μέσα από αυτό τον δρόμο μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, μικρές νίκες.

Αυτό τον δρόμο πρέπει να χαράξουμε και στην περιοχή μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σπειρωθούνε στα σωματεία τους , να τα μετατρέψουν σε κάστρα αγώνα. Με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις τα συνδικάτα να οργανώσουν την πάλη. Νέες εστίες αντίστασης να φυτρώσουν σε όλους τους κλάδους.

Καμιά ανοχή, καμία αναμονή. Δεν περιμένουμε διάφορους κυβερνητικούς σωτήρες , «λιγότερο βάρβαρους» από την σημερινούς για να δούμε άσπρη μέρα! Ούτε αισθανόμαστε ασφαλείς μέσα σε λυκοσυμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Βαδίζουμε κόντρα στην πολιτική που μας γεμίζει φτώχεια, πολέμους και βάσανα.

Όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε:

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Κατώτερος μισθός στα 825 ευρώ. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 660 ευρώ
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων για τις ΣΣΕ και τους μισθούς.7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο χωρίς διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, στα καύσιμα και στα βασικά είδη  .
 • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.
 • Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κι αναστολή κατασχέσεων.
 • Κατάργηση των φόρων σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια και στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επαγγελματίες.
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
 • Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωση του κόστους παραγωγής. Έργα για προστασία από τις φυσικές καταστροφές. Ασφάλιση και αποζημίωση 100% από τον ΕΛΓΑ.
 • Δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων προς κι από τους χώρους εργασίας με ευθύνη κι επιβάρυνση της εργοδοσίας και του κράτους(δρομολόγηση λεωφορείων, χιλιομετρική αποζημίωση κα).
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματα.
 • Καμία εμπλοκή καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
 • Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις. Να κλείσουν όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα.