ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ !!!

Μοιράσου το άρθρο!

Για τις νέες επιθέσεις του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων

ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ  ΜΑΣ!!!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καταγγέλλει τις νέες βάρβαρες και συνεχόμενες επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ και των ισραηλινών δυνάμεων καταστολής κατά του παλαιστινιακού λαού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας. Αποτέλεσμα των συνεχόμενων πολυήμερων επιθέσεων είναι να υπάρχουν δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες ενώ άγνωστος παραμένει ακόμη ο αριθμός των συλληφθέντων.

Η νέα επίθεση γίνεται με την ανοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η ισραηλινή επιθετικότητα ενισχύθηκε από την απόφαση των ΗΠΑ και άλλων κρατών να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρουν εκεί τις πρεσβείες τους. Τον πόλεμο και τον αποκλεισμό, τους ισραηλινούς εποικισμούς και τις διώξεις, που χρόνια βιώνουν οι Παλαιστίνιοι, έρχονται τώρα να συμπληρώσουν οι νέοι βομβαρδισμοί, οι δεκάδες νεκροί, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Το κράτος του Ισραήλ κατέχει παράνομα παλαιστινιακά εδάφη, ενάντια σε όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ που αναγνωρίζει την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως τη πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους!!! Η νέα αυτή επίθεση που έχει ξεκινήσει αποτελεί πράξη «εθνοκάθαρσης» της Ιερουσαλήμ και παραπέρα κλοπή παλαιστινιακής γης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες. Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ενισχύει, βαθαίνει και αναβαθμίζει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, ενώ παράλληλα δεν προχωρά στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Ελληνικής Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους. Αυτή η πολιτική δίνει άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού που διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του. Απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα στη βάση της ομόφωνης απόφασης της Βουλής του 2015.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και την υποστήριξή μας στον αγώνα του για τον τερματισμό της κατοχής, τη διάλυση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας να συμμετέχουν μαζικά στην αντιιμπεριαλιστική  κινητοποίηση που πραγματοποιεί η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, μέλος ΕΕΔΥΕ, τη Κυριακή 23/05/2021 στις 18:30 στη πλατεία ΑΤΑ για να καταδικάσουμε τη νέα αυτή επίθεση.

Περιγραφή: ergatiko-kentro-larisa.jpgΗ Διοίκηση