Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες συνδικαλιστές από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, του Εμπορικού Συλλόγου και φοιτητικών συλλόγων, αναδεικνύοντας την ανάγκη κοινής δράσης και συλλογικής – οργανωμένης διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων του λαού.
Παρουσιάζοντας την εισήγηση ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η κυβέρνηση μας προετοιμάζει πως έρχεται δύσκολος χειμώνας για να μας μάθει να ζούμε με τα λίγα. Να προσαρμόσουμε την ζωή στα όρια της εξαθλίωσης και στα επίπεδα άλλων εποχών. Δεν πρέπει να υποκύψουμε στον εκβιασμό να δεχτούμε να ζούμε με το σταγονόμετρο(γιατί αυτό επιτρέπουν τα λελογισμένα οικονομικά του κράτους) γιατί αλλιώς θα επιστρέψουμε στα χειρότερα. Να μην χάσουμε άλλο χρόνο περιμένοντας σωτήρες και διάφορους μεσσίες που δεν αμφισβητούν αυτή την επιλογή και παρά μόνο διαγκωνίζονται για «δίκαιη μοιρασιά» ανάμεσα σε όλους αυτούς τους εκμεταλλευτές μας.
Σήμερα η ελπίδα όλων βρίσκεται στον συλλογικό οργανωμένο αγώνα. Στον συντονισμό της πάλης μας. Στο δυνάμωμα της αλληλεγγύης μας. Αυτό είναι το βασικό μας καθήκον. Να οργανώσουμε την διεκδίκηση για την ζωή μας παντού . Να πολλαπλασιαστούν τα αγωνιστικά παραδείγματα και στην περιοχή μας. Τις επόμενες ημέρες να συνεδριάσουν τα ΔΣ, να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις, να αξιοποιήσουν κάθε τρόπο να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους. Να πολλαπλασιαστούν οι παρεμβάσεις για κάθε εργατικό , λαϊκό πρόβλημα. Να μην μένει αναπάντητη καμία επίθεση. Κανένας μόνος. Όλοι στον αγώνα!»
Στη σύσκεψη έγιναν παρεμβάσεις από εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπου ανέδειξαν τα προβλήματα που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής και τους ενόχους για αυτά, μεταφέρθηκε η πείρα από την προσπάθεια οργάνωσης της πάλης σε κλάδους όπως ο επισιτισμός, το φάρμακο, τα τρόφιμα και συζητήθηκαν αιτήματα και διεκδικήσεις που θα προβληθούν με μια σειρά δράσεων το επόμενο διάστημα, με σταθμό την πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα εξής:
- Να πραγματοποιηθεί απογευματινό συλλαλητήριο την Τετάρτη 12 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
- Να στηριχτεί η κινητοποίηση με τρακτέρ που αποφάσισαν οι αγρότες του Τυρνάβου την Τρίτη 11 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ. έξω από το κτίριο της Περιφέρειας.
- Να στηριχτεί η απεργία των εργαζομένων και υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και το συλλαλητήριο των Συνταξιούχων την Πέμπτη 20 Οκτώβρη.
Για την επιτυχία των παραπάνω αλλά και της απεργίας, τονίστηκε ότι χρειάζεται να υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο για πλατύ άνοιγμα σε κάθε κλάδο, να γίνουν συνεδριάσεις ΔΣ, Γενικές Συνελεύσεις, με στόχο ο σχεδιασμός να ακουμπήσει εκεί που εργάζεται και ζει ο εργαζόμενος λαός.
Ταυτόχρονα στην σύσκεψη αποφασίστηκε να συζητηθούν ψηφίσματα ενάντια στην δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ που σέρνεται σε «διαδηλωτοδικείο», αλλά και ενάντια στις απολύσεις των προέδρων των Σωματείων από την εργοδοσία της «Μαλαματίνα».