Για τις διευκρινήσεις της 5ης ΥΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!

Αν κάτι επιβεβαιώνουν οι «επιπλέον διευκρινήσεις» από μεριάς της 5ης ΥΠΕ είναι πως ,αυτή την στιγμή που διανύουμε μια περίοδο με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω καύσωνα, σύστημα κλιματισμού δεν υπάρχει στα εγκαταστάσεις των γραφείων που αποτελούν την έδρα της. Δεν λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον , όποτε δεν είναι και έκτακτο γεγονός για να πει κανείς πως δεν υπήρχε χρόνος για να λυθεί  .

Αυτό είναι μια πραγματικότητα κι όχι «εντυπώσεις». Κι αυτή η πραγματικότητα δεν ανασκευάζεται με την λογική που λέει «τουλάχιστον να ζεσταινόμαστε όλοι το ίδιο»  , όπως δεν αντιμετωπίζονται συνθήκες ακραίου θερμικού στρες…. με ανεμιστήρες! Κι αρκεί μια απλή επίσκεψη κι όχι «έφοδος» για να το διαπιστώσει κανείς!

Αυτή η εικόνα μας δημιουργεί κι εύλογα ερωτηματικά. Εάν όλα αυτά συμβαίνουν στην έδρα της ΥΠΕ, σε άλλες υποδομές της(νοσοκομεία, Κ.Υ. κλπ) πως αντιμετωπίζονται αντίστοιχα ή άλλα προβλήματα ;

Όλα τα παραπάνω, σε αυτές τις συνθήκες  κάνουν ακόμη ποιο επιβεβλημένη την ανάγκη τόσο το ΕΚΝΛ όσο και κάθε εργατικό σωματείο να παρεμβαίνει και ζητά μέτρα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων, ανταποκρινόμενοι σε κάθε επισήμανση και καταγγελία συναδέλφων.

Γι΄αυτό απαιτούμε για άλλη φορά να λυθεί άμεσα το πρόβλημα χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση και δικαιολογίες.

Για τη Διοίκηση