Δεύτερη μέρα στο δρόμο ενάντια στο 4 μνημόνιο, Συλλαλητήριο Εργατικού Κέντρου

Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά

Μοιράσου το άρθρο!

   Στο δρόμο του αγώνα βρέθηκαν για δεύτερη μέρα οι εργαζόμενοι του νομού Λάρισας την Πέμπτη 18 Μαΐου. Μια μέρα μετά από την μαζική συμμετοχή του λαού της πόλης μας στην απεργία και την συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου. Τα σωματεία της δύναμης του εργατικού κέντρου, συνταξιούχοι, σπουδαστές και άνεργοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά του Εργατικού Κέντρου βρέθηκαν ξανά στην κεντρική πλατεία  το απόγευμα, για να διατρανώσουν την απαίτησή μας,να μην ψηφιστούν τα μέτρα που θα μας εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο. Για να βροντοφωνάξουν όχι και στα  μέτρα και στα αντίμετρα που τσακίζουν την ζωή μας ,οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή μας

Στην κεντρική πλατεία ομιλία έγινε από τον Γιώργο Τσούγκρα μέλος του ΔΣ του ΕΚΛ ο όποιος ανέφερε ότι «Είμαστε και σήμερα εδώ, συνεχίζοντας τη χθεσινή μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση, το πιο μαχητικό τμήμα  των εργαζόμενων , των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών , της νεολαίας της  Λάρισας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του εργατικού κέντρου Λάρισας, και των ταξικών οργανώσεών μας, και  απαιτούμαι:

Να  πάρει πίσω τα νέα βάρβαρα μέτρα η κυβέρνηση,  όπως και όλα τα άλλα των προηγούμενων κυβερνήσεων,  που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Τόσο η σημερινή  κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες που ψήφισαν όλα αυτά τα μέτρα, έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα, και θα λογοδοτήσουν αργά η γρήγορα για όλα .

Οι βουλευτές που θα σηκώσουν απόψε στη βουλή το χέρι τους για να εγκρίνουν τη νέα καταλήστευση των μισθών και των συντάξεων είναι υπόλογοι στο λαό ! Όπως βέβαια είναι και αυτοί που ψήφισαν και τα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια.

Όταν μας λένε ότι «θέλουν να σωθεί η πατρίδα εννοούν να σωθούν τα κέρδη των πολυεθνικών και των εφοπλιστών» Για τους εργάτες πατριωτισμός είναι το δίκαιο του λαού μας

Το παραμύθι τους κάθε φορά, ότι θέλουν να σώσουν τη χώρα δεν το πιστεύει πλέον κανείς.  Τώρα πλέον όλοι μας γνωρίζουμε ότι,  όταν μιλάνε για τη χώρα ή την πατρίδα, εννοούν  τα κέρδη των τραπεζών, των  βιομηχάνων  και των πολυεθνικών, που θέλουν να σώσουν, εξαθλιώνοντας  χωρίς έλεος, εδώ και δέκα χρόνια και χωρίς ημερομηνία λήξης , την εργατική τάξη, τους συνταξιούχους και όλα τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα !

Η κοροϊδία και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζετε με πολλούς συμπαίχτες!  Ακούσαμε ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν θα ψηφίσει σήμερα τα μέτρα! Θα τα εφαρμόσει όμως αν  γίνει  κυβέρνηση!

Η οργή και η αγανάκτηση να μετατραπεί σε συνειδητό, ενωμένο ταξικό αγώνα. Mε την οργάνωση στο σωματείο μπορεί να ανατραπεί αυτή πολιτική

Η υπομονή μας  έχει πλέον εξαντληθεί!   Η οργή και η αγανάκτηση που συσσωρεύεται μέσα μας χρόνια τώρα, ήλθε η ώρα να μετατραπεί σε συνειδητό, ενωμένο ταξικό αγώνα, όχι μόνο για να μην περάσουν σήμερα τα νέα μέτρα, αλλά να ανατραπεί συνολικά  αυτή η  αντιλαϊκή πολιτική, και να αντικατασταθεί από μια πολιτική που θα αξιοποιεί το σύνολο των δυνατοτήτων που μας παρέχει η τεχνολογία, τα μέσα παραγωγής και ο τεράστιος πλούτος της χώρας μας, που είναι αρκετός  για την ευημερία του εργαζόμενου λαού και όχι για την ευημερία των λίγων όπως είναι σήμερα.

Να  κοινωνικοποιηθούν τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, για να αναπτυχθούν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας προς όφελος του λαού, να αποδεσμεύσει τη χώρα από Ε.Ε και ΝΑΤΟ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να ζήσουν καλύτερα.

Να έχουν δηλαδή όλοι, πλήρη και σταθερή εργασία. Να μειώνεται με την άνοδο της παραγωγικότητας της εργασίας ο εργάσιμος χρόνος και να αυξάνει ο ελεύθερος χρόνος. Να έχουν όλοι ψυχαγωγία, ανάπαυση, καλοκαιρινές διακοπές, υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Μισθούς που θα μπορούν να ζουν χωρίς καμία στέρηση, έχοντας φτηνή και υγιεινή κατοικία, φτηνή ενέργεια, ύδρευση, θέρμανση, μετακίνηση φτηνή και ποιοτική διατροφή, ένδυση και υπόδηση. Να μην πληρώνουν φόρους οι εργαζόμενοι.

Δωρεάν υγεία, πρόνοια, φάρμακα. Δωρεάν παιδεία για όλους, δωρεάν κρατική φροντίδα για τα παιδιά, τα ΑΜΕΑ, την τρίτη ηλικία, τις γυναίκες, δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό, πολιτισμό.

Τίποτα δεν γίνεται αν μείνεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Καλούμε όλους εκείνους που για διάφορους λόγους βρίσκονταν μακριά από το οργανωμένο εργατικό- λαϊκό κίνημα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, για το μέλλον τους και το μέλλον των επόμενων γενεών. Να πιστέψουν στη δύναμη του κινήματος και στο δίκιο του αγώνα και να συμμετέχουν στη δράση και στις αποφάσεις των οργάνων τους για τους νέους αγώνες που θα αλλάξουν προς το καλλίτερο τη ζωή όλων μας»

Αμέσως μετά με οι συγκεντρωμένοι έκαναν δυναμική πορεία  με συνθήματα  στους δρόμους της Λάρισας καλώντας τον λαό της Λάρισας να ξεσηκωθεί και να μην μείνει θεατής , να μείνει αμέτοχος στην σφαγή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.