Με ταξικούς φραγμούς και καταστολή δεν γίνεται παιδεία !

Μοιράσου το άρθρο!

Για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια

Η κυβέρνηση κάνοντας σαν να μην υπάρχει όλη αυτή η κατάσταση με τα κλειστά πανεπιστήμια, σχολεία και σχολές λόγω της πανδημίας, με την υπομονή κι αντοχή μαθητών-φοιτητών-γονιών να έχει φτάσει στο όριο, προχωρά σε ένα ακόμη αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των νέων ανθρώπων.

Ενώ  δεν βρίσκει κουβέντα να πει για τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί η χρόνια  υποχρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων έρχεται να βάλει νέα εμπόδια στην πρόσβαση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , μειώνοντας δραστικά τα περιθώρια επιλογών των μαθητών.

Δημιουργεί ένα πανεπιστήμιο με πτυχιούχους πολλών ταχυτήτων, ευθυγραμμισμένο ακόμη περισσότερο στις ανάγκες τις καπιταλιστικής ανάπτυξης. Τιμωρεί  όσους φοιτητές,  που μέσα σε ένα «κυκεώνα»  οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων γι΄αυτούς και τις οικογένειές τους  παρατείνουν τις σπουδές, στερώντας τους βασικά δικαιώματα (δωρεάν συγγράμματα, φοιτητική μέριμνα, πάσο κα).

Κι επειδή γνωρίζει πως όλα αυτά δίκαια δημιουργούν την οργή και την αγανάκτηση του φοιτητικού κινήματος θέλει να  επιβάλει άκρα του τάφου σιωπή και για αυτό διευρύνει ακόμη περισσότερο την παρακολούθηση, την τρομοκρατία και την καταστολή απέναντι στους φοιτητές φέροντας ακόμη και αστυνομία πανεπιστημίων.

Όλα αυτά είναι σε πλήρη αντιστοιχία με την γενικευμένη επίθεση στην ζωή και τα δικαιώματα εργαζομένων και του λαού με τα δεκάδες αντιλαϊκά νομοσχέδια, την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Είναι ενιαία η προσπάθεια να μπεί το λαϊκό κίνημα στο γύψο με στόχο να στοιχηθούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους πίσω από τις επιδιώξεις τους.

Είναι όμως βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση εάν νομίζει ότι βρήκε ευκαιρία μέσα σε συνθήκες πανδημίας να προχωρήσει άρον-άρον και χωρίς εμπόδια της επιδιώξεις της. Θα μας βρει απέναντί της, θα παλέψουμε αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά.

Το ΕΚΝΛ θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους μαθητές, φοιτητές  και τους αγώνες τους , διεκδικώντας μαζί  την παιδεία των σύγχρονων αναγκών μας ενάντια στους φραγμούς και τα εμπόδια και τους φραγμούς στο μέλλον και την μόρφωση των παιδιών μας.

Η  Διοίκηση

Περιγραφή: ergatiko-kentro-larisa.jpg