Μονιμοποίηση τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις για τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι-Όχι άλλος εμπαιγμός

Μοιράσου το άρθρο!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν.Λάρισας στηρίζει το αγώνα των εργαζομένων στην δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» και την αυριανή Πανελλαδική του κινητοποίηση. Στα πλαίσια αυτή αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Απεργίας για την Παρασκευή 21 Οκτώβρη για τους συγκεκριμένους συναδέλφους προκειμένου να διευκολυνθούν για την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Οι συνάδελφοι εδώ και 20 χρόνια βιώνουν ένα καθεστώς εργασιακής ομηρίας αφού  όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά διατήρησαν το απαράδεκτο καθεστώς απασχόλησης με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ταυτόχρονα κατά καιρούς έρχονταν συχνά αντιμέτωποι με περιόδους απληρωσιάς. Κι ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ τους βάφτισε σύγχρονους ήρωες και υποσχέθηκε την τακτοποίησή τους, αντί να προχωρήσει στην άμεση και χωρίς όρους μονιμοποίησή τους, προχώρησε στην προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ με την οποία απέκλεισε αρχικά 163 εργαζόμενους πανελλαδικά. Τώρα για «κερασάκι στην τούρτα»  έρχεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει τμήμα της προκήρυξης απειλώντας να αφήσει εκτός δουλειάς 1100 εργαζόμενους(σχεδόν το 50%).

Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί εδώ και τώρα να σταματήσει το καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Του καλούμε χωρίς καμιά άλλη αναμονή να δυναμώσουν τον αγώνα τους , διεκδικώντας το δίκιο τους, παίρνοντας μαζικά μέρος στην Πανελλαδική Απεργία στις 9 του Νοέμβρη.

Η Διοίκηση