ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Μοιράσου το άρθρο!

Το φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες οδηγώντας χιλιάδες στο λουκέτο, καταδικάζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Η ανακοίνωση:

«Στόχος του νομοσχεδίου είναι το «στράγγισμα» των πιο μικρών επαγγελματιών, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τα σχετικά προαπαιτούμενα που προβλέπει το σφαγείο του Ταμείου Ανάκαμψης, για να ρέει «ζεστό» χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Όσα λέει η κυβέρνηση με την άθλια προπαγάνδα της περί «πάταξης της φοροδιαφυγής», είναι γνωστά και τετριμμένα επιχειρήματα που έρχονται και επανέρχονται κάθε φορά που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση. Με τον ίδιο άθλιο σκεπτικό έχουν βαφτίσει «δικαίωμα» την δουλειά μέχρι τελικής πτώσεως και «δυνατότητα» την δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Προσπαθεί η κυβέρνηση με την κατασυκοφάντηση των αυτοαπασχολούμενων κι επαγγελματιών να στρέψει τους εργαζόμενους απέναντί τους μιλώντας δήθεν για «φορολογική δικαιοσύνη». Την ίδια ώρα βέβαια, η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα: Ποια «φορολογική δικαιοσύνη» υπαγορεύει το 95% των κάθε είδους φόρων να καταβάλλεται από τα μόνιμα φορολογικά υποζύγια, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και μόνο το 5% από τους επιχειρηματικούς ομίλους; Τη θέσπιση 58 ειδικών φοροαπαλλαγών για τους εφοπλιστές, τους αναβαλλόμενους φόρους για τους τραπεζίτες, τα δωράκια για τους καναλάρχες, τα φορολογικά κίνητρα για τους «στρατηγικούς» επενδυτές; Την εξασφαλισμένη φορολογική ασυλία των επιχειρηματικών κολοσσών, μέσα από τις τριγωνικές συναλλαγές, τις offshore εταιρείες κ.λπ.;

Γιατί είναι νόμιμη η φοροδιαφυγή όλων αυτών και μάλιστα βαφτίζεται «αναπτυξιακό κίνητρο» ενώ η φορολοληστεία σε βάρος του λαού «δικαιοσύνη»; Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν, η κυβέρνηση συνεχίζει να κυνηγά τους μικρούς και αφήνει στο απυρόβλητο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ διατηρεί τη φοροασυλία σε εφοπλιστές, τραπεζίτες και βιομηχάνους.

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν να μοιράσουν παρά μόνο την δυσκολία στην ζωή και την καθημερινή τους αγωνία για επιβίωση. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την ληστεία, την εκμετάλλευση σε βάρος  μας για λογαριασμό όλων αυτών των μεγαλοκαρχαριών ως «κανονικότητα». Ούτε ως «δικαιοσύνη» το πώς θα μοιράζεται η εξαθλίωση ανάμεσά μας.

Για αυτό στηρίζουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις των αυτοαπασχολουμένων και μικρών επαγγελματιών απαιτώντας:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα για το Φορολογικό.
  • Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του ΚΕΑΟ, σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
  • Διαγραφή χρεών για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, ιδιαίτερα της περιόδου της πανδημίας.
  • Συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους μισθωτούς επιστήμονες.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην αυριανή κινητοποίηση των Σωματείων αυτοαπασχολουμένων-επαγγελματιών και εμπόρων στην Κεντρική Πλατεία στις 12 το μεσημέρι.»