ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ COSCO ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ!!!Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!!!

Μοιράσου το άρθρο!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στην σημερινή απεργία των εργαζομένων της COSCO, οι οποίοι διεκδικούν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων, που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!!

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που έδειξε και στην απεργία στο λιμάνι τον «επιτελικό της ρόλο», την ταχύτητα που ενεργεί όταν πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Με την ίδια ταχύτητα που διέταξε να σταλούν διμοιρίες των ΜΑΤ στην πόλη μας για να καταστείλει τον αγώνα των αγροτών της περιοχής μας, το ίδιο έπραξε και σήμερα διατάσσοντας αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλώσουν το λιμάνι, με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζόμενων της COSCO.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε για ακόμη μία φορά ότι η τρομοκρατία δεν μας φοβίζει και η εργατική τάξη και ο λαός συνολικότερα της χώρας μας το έχουν αποδείξει πολλές φορές. Αποδεικνύει αντίθετα ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας!!!

Απαιτούμε να αποσυρθούν τώρα οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι!

Οι εργάτες της COSCO δεν είναι μόνοι τους!!

Τώρα να δυναμώσει η αλληλεγγύη!

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της COSCO και απαιτούμε :

  • Υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους
  • Εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ
  • Eπαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους
  • Mόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Η Διοίκηση