ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/11, ΣΤΙΣ 18:30, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (18:00 προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο)

Μοιράσου το άρθρο!

Το πολυτεχνείο ζει!!!Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας σε Ζωή – Υγεία – Δουλειά!!!

Φέτος συμπληρώνονται 48 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και τα συνθήματα «έξω το ΝΑΤΟ», «έξω οι βάσεις» που κυριάρχησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

48 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!

Όπως και τότε που η Χούντα των συνταγματαρχών υπηρέτησε τους καπιταλιστές και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έτσι και σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπηρετεί όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Συμμετέχει ενεργά με ελληνικές δυνάμεις σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης και δίνει βοήθεια σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, των Βαλκανίων και της Μεσογείου παραχωρώντας λιμάνια, αεροδρόμια και τη γη στους δολοφόνους των λαών.

Στην περιοχή της Λάρισας, το αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. έχει ήδη παραχωρηθεί, από τον Καμμένο ακόμη, ως νέα βάση στις ΗΠΑ. Μετά τα drones έχουν εγκατασταθεί τα θηριώδη Global Hawk, κατασκοπευτικά με πολλά οπλικά και πυραυλικά συστήματα και στην περιοχή μας γίνονται συνεκπαιδεύσεις Ελλήνων πιλότων με Αμερικανούς. Συγχρόνως η Λάρισα επιβαρύνεται και με το Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ που εδρεύει στην 1η Στρατιά.

Η πρόσφατη ανανέωση και υπογραφή μιας σειράς από επιθετικές συμφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα και σε άλλα ιμπεριαλιστικά κράτη, όπως η Ελληνοαμερικάνικη και η Ελληνογαλλική, αποτελούν σήματα κινδύνου για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής. Καμιά σχέση δεν έχει η υπογραφή αυτών των συμφωνιών με την ειρήνη, την ασφάλεια, την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, όπως επιχειρούν να πείσουν η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν την ίδια πολιτική.

Οι ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ αποτελούν δήθεν παράγοντες «ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας», είναι αβάσιμοι. Ο λαός μας γνωρίζει καλά ότι αυτοί είναι που φέρουν εγκληματικές ευθύνες για την αμερικανοκίνητη Χούντα στην Ελλάδα, το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο, που ρίχνουν νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας, που προωθούν διχοτομική λύση στο Κυπριακό, που στρώνουν το έδαφος για επώδυνους συμβιβασμούς σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, με το βλέμμα στραμμένο στη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο υπό ευρωατλαντική εποπτεία.

Αγώνας για «ψωμί» – Υγεία και την Ζωή που μας αξίζει !!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ τσακίζει μισθούς και συντάξεις, καταδικάζοντας το λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια και έχοντας αφήσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να καταρρέει από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Δεν δεχόμαστε το εισόδημα μας να εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, αφού όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα. Δε δεχόμαστε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, στην εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας να δουλεύουμε χωρίς ωράριο και με εξαντλητικές βάρδιες. Δεν δεχόμαστε να μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες διασωληνωμένους από τον κορονοϊό, ενώ ο λαός μας παραμένει απροστάτευτος από την πανδημία με το δημόσιο σύστημα υγείας να είναι σμπαραλιασμένο με ευθύνη του κράτους και των  επιχειρηματικών ομίλων. Δεν δεχόμαστε τα παιδιά μας να είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά σε σχολεία με τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών και που μετατρέπονται σε χώρο διασποράς του ιού με 27-28 μαθητές ανά τάξη, με νέες συγχωνεύσεις τμημάτων και έλλειψη προσωπικού καθαριότητας.

Στο δρόμο του Νοέμβρη, με τον λαό μπροστά! Η τρομοκρατία και η καταστολή δε θα περάσει!

Δυναμώνοντας την οργάνωσή μας στα σωματεία και διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας δίνουμε απάντηση στην ένταση της τρομοκρατίας και καταστολής. Η καταστολή πηγαίνει πάντα χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική! Οι απεργίες που βγαίνουν παράνομες, η καταστολή με ΜΑΤ και χημικά σε κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος αποδεικνύει ότι ο δίκαιος αγώνας μας τους φοβίζει! 

Μαζί με την καταστολή το αστικό κράτος τροφοδοτεί τα φασιστικά – ναζιστικά μορφώματα, αποδεικνύοντας ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να ξεκόψει οριστικά με το φασισμό, γιατί το εκμεταλλευτικό σύστημα τον έχει ανάγκη. Για αυτό τον λόγο τον αξιοποιεί πολύμορφα ενάντια στο λαό, να κάνει τη “βρώμικη δουλειά” για το χτύπημα του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Αυτό αποδεικνύεται από τις δολοφονικές επιθέσεις θρασύδειλων φασιστοειδών στην Σταυρούπολη, από την πρόσφατη αποφυλάκιση του φασίστα δολοφόνου Πατέλη. Κανένας εφησυχασμός!!! Λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση τώρα, για την απόκρουση και απομόνωση των φασιστών παντού, οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που γεννά και τρέφει τα φασιστικά και ναζιστικά εκτρώματα

Με όπλο την πείρα των αγώνων προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις της εργατικής τάξης, του λαού. Οι πετυχημένοι αγώνες στην COSCO και την efood, οι κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις και την «αξιολόγηση», οι αγώνες των πληγέντων από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τους σεισμούς, οι αγώνες των υγειονομικών και όλου του λαού για άμεσα μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας και μέτρα προστασίας της υγείας του λαού δείχνουν ότι μπορεί να φουντώσει το κύμα της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας!

48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε :

  • Να σταματήσουν να λειτουργούν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην περιοχή μας (110 Π.Μ. – Στεφανοβίκειο). Να πάψει να αποτελεί στρατηγείο επιχειρήσεων της Ε.Ε η 1η Στρατιά. Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στη χώρα μας.
  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, που σκορπούν το θάνατο, καταστροφές και προσφυγιά. Καμία εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς. Καμία αλλαγή συνόρων.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.
  • Όχι δαπάνες ΝΑΤΟικές. Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, σχολειά και κατοικίες εργατικές, έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

Η Διοίκηση