Προκλητική η συμπεριφορά του διοικητή της 5 ΥΠΕ προς τους συμβασιούχους των ΚΥ.

Μοιράσου το άρθρο!

            Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων συμβασιούχων στην φύλαξη και την καθαριότητα των Κέντρων Υγείας και TOMY της 5ης ΥΠΕ. Στις 10 Ιούνη, ημέρα απεργίας που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων απέργησαν και διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην 5η ΥΠΕ ζητώντας να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

            Η στάση της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη και προκλητική καθώς πετάει δεκάδες εργαζόμενους στο δρόμο  ενώ την ίδια στιγμή μιλάει για την «προστασία» των εργαζομένων, για εργαζόμενους που τους κάνει ποιο «δυνατούς» με το αντεργατικό έκτρωμα που έφερε στην βουλή. Αυτή είναι η κανονικότητα που διαμορφώνει με τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει ! Εργασιακή περιπλάνηση και δουλειά ήλιο με ήλιο!

Συγχρόνως η στάση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ εκτός από ανάρμοστη και προκλητική απέναντι στους εκπροσώπους των εργαζομένων έδειξε επί του πρακτέος ότι δεν έχουν κανέναν ενδιαφέρον στην ουσία για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

            Οι εργαζόμενοι στην φύλαξη και την καθαριότητα παρότι καλύπτουν σταθερές  ανάγκες, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός,  εδώ και ενάμιση χρόνο βιώνουν μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ΕΣΥ δουλεύοντας μέσα σε συνθήκες πανδημίας, την αγωνία για την δουλειά τους.

            Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας θα συνεχίσει να στέκεται με κάθε τρόπο δίπλα στους εργαζόμενους συμβασιούχους της 5ης ΥΠΕ και απαιτεί να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα τους. Απαιτούμε :

  • Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου.
  • Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2021.
  • Να ακυρωθούν τώρα οι συμβάσεις της 5ης ΥΠΕ με τις εργολαβικές εταιρείες για την καθαριότητα και τη φύλαξη των Κέντρων Υγείας.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην πρόνοια.
  • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα  όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.        
  • Πλήρες ωράριο εργασίας.
  • Αναγνώριση των θέσεων εργασίας ως θέσεις μόνιμης απασχόλησης.

Περιγραφή: ergatiko-kentro-larisa.jpgΗ Διοίκηση