Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος

Μοιράσου το άρθρο!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, που εργάζεστε στους κλάδους της Κλωστοϋφαντουργίας του Ιματισμού και του Δέρματος Έλληνες και μετανάστες: Την ώρα που εμείς οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε σε μια μεγάλη δοκιμασία, που αφορά τη δημόσια υγεία, η κυβέρνηση της ΝΔ με τα μέτρα που ανακοίνωσε στηρίζει πλουσιοπάροχα τις επιχειρήσεις βάζοντας σε «καραντίνα» τα δικαιώματα των εργαζομένων. Πιο συγκεκριμένα:

 

Δίνει τη δυνατότητα στου εργοδότες χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν να τροποποιούν το ωράριο των εργαζομένων όπως τους βολεύει, να αφθαιρετούν επεκτείνοντας κάθε είδους «ευελιξία» της εργασίας χωρίς να ελέγχονται από καμία υπηρεσία του κράτους.

 

Το μέτρο που αφορά την ανακούφιση των εργαζομένων γονιών, μετά το κλείσιμο όλων των σχολείων, δίνει το σινιάλο στους εργοδότες να επιτεθούν στο δικαίωμα της κανονικής άδειας των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, για κάθε 4 ημέρες άδειας, η μια θα χρεώνεται ως κανονική άδεια. Ένα δικαίωμα έχει μείνει όρθιο στη 10ετή κρίση, και σε αυτό βάζουν μαχαίρι. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την αθλιότητα.

 

  • Τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε καμία παρέμβαση στη κανονική άδεια .Να εξασφαλιστεί πρόσθετη άδεια επιπλέον της κανονικής, με πλήρης αποδοχές και ασφάλιση σε όσους εργαζόμενους πληγούν από την επιδημία.
  • Αυστηροποίηση των ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας στους χώρους δουλειάς.
  • Αναστολή πληρωμών προς Δημόσιο, τις τράπεζες τις ΔΕΚΟ για όσους εργαζόμενους επηρεάζονται από τις εξελίξεις και τα μέτρα. Αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ρεύματος, νερού και των κατασχέσεων.
  • Εδώ και τώρα να θωρακιστεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με πραγματική κάλυψη των αναγκών σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, να αυξηθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας(ΜΕΘ). Να γίνει 24ωρη λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Να σταματήσει τώρα η αισχροκέρδεια όπως συμβαίνει με το τεστ για τον κορονοϊό, τις μάσκες και τα αντισηπτικά και να τα καλύψει το κράτος οργανωμένα και δωρεάν.

 

Συνάδελφοι ενημερώνουμε το συνδικάτο για όποιες αυθαιρεσίες της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς.