ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «Διεκδίκηση άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού της περιοχής μας»

Μοιράσου το άρθρο!

 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 27/10/2020, στις 7:00 μ.μ στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου σύσκεψη, με θέμα «Διεκδίκηση άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού της περιοχής μας», μπροστά και στο 2ο κύμα της πανδημίας που όπως όλα δείχνουν πως δυναμώνει με ταχύτητα.

Η κατάσταση και στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας είναι οριακή εδώ και αρκετό καιρό. Ασφυκτιούν από τις τεράστιες ελλείψεις υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό. Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ) το αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν πιστά εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις είναι να βρίσκονται σε κατάσταση υποστελέχωσης και να είναι υποβαθμισμένα.

Η εξέλιξη της κατάστασης στα σχολεία με τα αδύνατα  μέτρα προστασίας, τον συνωστισμό σε πολυπληθή τμήματα μεγαλώνει την ανησυχία.

Αντίστοιχα σε μια περίοδο που τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και στην περιοχή μας δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το αν έχουμε εντοπισμένα κρούσματα σε χώρους εργασίας . Υπάρχουν σοβαρά θέματα με την έλλειψη μέτρων Υγιεινής κι ασφάλειας απέναντι στην πανδημία.

Όλα αυτά μεγαλώνουν τον κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων και του λαού της περιοχή μας. Έφτασε η στιγμή όλοι οι φορείς της πόλης να πάρουν ξεκάθαρη στάση απέναντι σε αυτό το διογκωμένο πρόβλημα που απασχολεί κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Καλούμε τα Σωματεία και τους φορείς της πόλης να δώσουν το παρών για να συζητήσουμε και να δράσουμε συλλογικά. Στην σύσκεψη θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

Η Διοίκηση