Το ΕΚΛ συμπαραστέκεται στην αυριανή απεργία των εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό

Μοιράσου το άρθρο!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας συμπαραστέκεται στην αυριανή πανελλαδική, κλαδική απεργία των εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό (Τρίτη 9 Νοέμβρη). Στην Λάρισα το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λάρισας καλεί στην Παπακυριαζή και Δευκαλίωνος στις 11:00 το πρωί.

Αύριο οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού απεργούν, παίρνοντας ορμή και κουράγιο από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της e-food, από τον νικηφόρο αγώνα των εργατών της COSCO από την απεργία των οικοδόμων που απαίτησαν κλαδική σύμβαση!

Οι εργαζόμενοι σε επισιτιστικές επιχειρήσεις, σε ξενοδοχεία στην πόλη μας δοκιμάστηκαν κατά το διάστημα της πανδημίας με ατελείωτες ώρες εργασίας και χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία. Με την αναστολή εργασίας, για όσους δεν δούλευαν με “μαύρα”, βγάζοντας τον μήνα με 534 ευρώ. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι εποχιακοί εργαζόμενοι μετράνε ένσημα, αν βέβαια κατάφεραν να τα μαζέψουν, για να ασφαλιστούν, να πάρουν τα πενιχρά εποχιακά επιδόματα, από τα οποία ένας τεράστιος αριθμός μένει εκτός!  

Αύριο οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό απεργούνε για να μην θρηνήσουν άλλον νεκρό συνάδελφο τους!!! Μέσα από τον αγώνα, την οργάνωση και την συσπείρωση στο Συνδικάτο τους μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στηρίζει τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα τους και απαιτεί:

  • Υπογραφή και υποχρεωτικότητα Κλαδικής ΣΣΕ
  • Επαναφορά των ΒΑΕ σε όλες τις ειδικότητες
  • Επίδομα ανεργίαςγια όλους τους εποχικούς εργαζόμενους του κλάδου μας ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς
  • Μέτρα προστασίας για τους διανομείς, καμία εφαρμογή του συνεργατικού μοντέλου
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων